kleinlogo-zonnepanelen

Scope 12 zonnepanelen

Vraag nu informatie en vrijblijvende offerte aan

Scope 12 zonnepanelen

Zonnepanelen inclusief installatie

Bij Zonnepanelen Brabant voldoen wij aan de Scope 12 zonnepanelen keuring. Zonnepanelen inclusief installatie, ook wel de PV-installatie genoemd, brengen risico’s met zich mee. Helaas komt het nog voor dat zonnepanelen brand veroorzaken.

Daarom vragen steeds meer verzekeraars bij de aanwezigheid van meerdere zonnepanelen om een Scios Scope 12 keuring van de PV-installatie. Zodra wij gereed zijn met de zonnepanelen inclusief installatie wordt de elektrische installatie beoordeeld.

De Scope 12 zonnepanelen inspectie is van toepassing voor bedrijven met meer dan 50 panelen. Voor particulieren is de Scope 12 inspectie niet van toepassing. Wil je meer weten wat deze keuring inhoudt? Neem dan contact op met Zonnepanelen Brabant.

zonnepaneel leggen

Zonnepanelen Brabant

Lokale Specialist sinds 2008

akkerbouwers Agri pluimveehouders scope 12

Scios Scope 12

Scope 12 inspectie

Op initiatief van het verbond van verzekeraars, branche organisaties en inspectie bedrijven is een inspectie van zonnestroom installaties ontwikkeld. Deze inspectie is onder certificatie gebracht als SCIOS Scope 12.

Dit naar aanleiding van de groei van de schadelast door de enorme toename van zonnestroom installaties en de magere kwaliteit van enkele van deze installaties. De Scope 12 inspectie bestaat uit een eerste inspectie (EBI) die altijd moet zijn uitgevoerd. Daarna volgt een periodieke inspectie (PI).

Tijdens de EBI wordt vooral gekeken naar de kwaliteit en het voldoen aan normen en installatievoorschriften. Tijdens de PI wordt de toestand van de PV-installatie beoordeeld. De Scios Scope 12 zonnepanelen keuring is een elektrischte inspectie van het gehele PV-systeem, de zonnepanelen tot aan het koppelpunt met de netbeheerder.

Hieronder vallen onder andere de PV-panelen, strengen, connectoren, omvormers, optimizers en bijbehorende meterkast. Bij de Scope 12 inspectie kijkt de inspecteur naar de brandrisico’s en de elektrische veiligheid.

varkenshouders melkveehouderij Agri bedrijven scope 12 zonnepanelen

Scope 12 keuring

Installatie eisen zonnepanelen

De Scope 12 keuring is gebaseerd op verschillende normen. Waaronder NEN 1010, NEN-EN-IEC 62446-1, NEN-EN-IEC 61439-1, NEN-EN-IEC 62305, NEN 3140. Tijdens de Scope 12 keuring wordt niet alleen gekeken naar de installatie eisen zonnepanelen.

Voor bedrijven met meer dan 50 zonnepanelen wordt ook naar een verklaring van het constructie bureau gevraagd. Dit om te beoordelen of de bouwkundige constructie het gewicht van de panelen kan dragen. Dit is niet van toepassingen voor woningen en PV-installaties met minder dan 50 panelen.

Daarnaast wordt het risico op brand in relatie tot de omliggende materialen en ventilatie rondom de panelen beoordeeld. Om de kwaliteit van de Scope 12 keuring te kunnen borgen, is een certificatieregeling opgesteld door Scios.

Hierin zijn de inspectiemethode, Scios opleiding en ervaring voor de inspecteur en kwaliteit van het inspectiebedrijf vastgelegd. Een SCIOS gecertificeerde inspecteur wordt elke 18 maanden geaudit door een certificerende instelling.

Zonnepanelen kopen zonnepanelen installeren zonnepanelen op dak Opslag duurzame energie Zonnepanelen prijs vergelijken oppervlakte zonnepanelen hoeveel zonnepanelen voor airco

Wat houdt de Scope 12 keuring in?

Keuring PV-installatie

De Scope 12 keuring houdt het volgende in:
– De PV-installatie wordt geïnspecteerd door een Scios Scope 12 bevoegde inspecteur.

– De Scope 12 inspectie bestaat uit een visuele inspectie, metingen, beproevingen en een rapportage van de waarnemingen.

– Indien er geen gebreken worden geconstateerd, ontvangt je een keuringsrapport volgens Scios Scope 12, welke van belang is voor zonnepanelen verzekeren.

– Indien er wél gebreken zijn, worden deze in het keuringsrapport overzichtelijk weergegeven.

Wat zijn de voordelen van Scope 12 zonnepanelen? De voordelen zijn dat je met goedgekeurde zonnepanelen een veilige werkomgeving voor je personeel, klanten en jezelf creëert. Je eenvoudig voldoet aan de eisen die verzekeraars stellen voor het verkrijgen van een zonnepanelen verzekering.

zonnepaneel sneeuw en kou

Verzekeren van zonnepanelen

Verzekering voor zonnepanelen

Bereken de capaciteit, kosten en opbrengst van jouw pv-installatie met zekerheid op lange termijn. Onze verzekering zonnepanelen dekt bij schade aan zonnepanelen niet alleen de schade- en reparatiekosten.

In tegenstelling tot veel traditionele verzekering oplossingen ben je met PV Insurance 10 jaar lang ook verzekerd tegen uitvalkosten en eventueel lagere opbrengsten. En ook nog eens met een uitstekende prijs kwaliteit verhouding.

In een paar stappen en zonder een waslijst met gegevens te hoeven invullen. Vervolgens hoef jij je de komende tien jaar nergens meer zorgen over te maken. Rustig genieten van je gratis stroom van jouw zonnepanelen. Vraag Zonnepanelen Brabant naar zonnepanelen verzekeren. Zowel zonnepanelen particulierals zonnepanelen bedrijf verzekering.

Indien je nog vragen hebt over de Scios 12 zonnepanelen keuring of over de verzekering? Neem dan gerust contact op met onze adviseurs van Zonnepanelen Brabant. Wij leveren enkel hoge kwaliteit PV-installaties welke een hoge opbrengst en rendement hebben.

Zonnepanelen merken

Beste merk zonnepanelen

Door onze ruime ervaring werken wij alleen met de beste zonnepanelen merken die hun Duitse en Europese kwaliteit in de praktijk hebben bewezen. Zoals SunPower zonnepanelen die wereldwijd het hoogste rendement opleveren.

Wanneer je als bedrijf wilt investeren in zonnepanelen, hebben wij een speciaal zakelijk pakket voor je samengesteld, het Solar Business Pakket. Onze adviseurs leggen je graag uit wat je van onze PV-installatie kan verwachten.

Heb je vragen over onze diensten als zonnepanelen bedrijf in Brabant? Aarzel dan niet om ons te contacteren. Wij geven je graag advies en komen ook bij je langs om te kijken welk beste merk zonnepanelen voor jouw bedrijf geschikt is. Je kan natuurlijk ook een zonnepanelen offerte aanvragen, gratis en vrijblijvend.