kleinlogo-zonnepanelen

Provincie Noord Brabant subsidie zonnepanelen

Vraag nu informatie en vrijblijvende offerte aan

Provincie Noord Brabant subsidie zonnepanelen

Subsidie zonnepanelen zakelijk

De provincie Noord-Brabant blijft haar energiedoelstellingen ten aanzien van duurzame energie (50% van de energie is opgewekt uit duurzame bronnen in 2030) en CO2-reductie (in 2030 50% reductie van de CO2-uitstoot ten opzichte van de uitstoot in 1990) nastreven.

De provincie Noord-Brabant wil duurzame energie haalbaar en betaalbaar maken voor elke Brabander. Hieronder valt het plaatsen van windturbines op Brabants grondgebied, zonnepanelen parken en stimulering van zonnepanelen plaatsen op daken van huizen en bedrijven. 

Voor de provincie Noord Brabant subsidie zonnepanelen loopt er momenteel geen provinciale regeling. Voor particulieren is de landelijke zonnepanelen subsidie regeling al stopgezet. Voor subsidie zonnepanelen zakelijk zijn wel landelijke subsidies van toepassing.

zonnepanelen-bedrijfsdak-roosendaal

Zonnepanelen Brabant

Lokale Specialist sinds 2008

zonnepanelen-schansopstelling-roosendaal

Subsidie zonnepanelen voor bedrijven

SDE subsidie zonnepanelen

Subsidie zonnepanelen voor bedrijven kunnen terecht bij de landelijke subsidie regelingen. Deze subsidie voor zonnepanelen bestaat uit de Energie-Investeringsaftrek EIA regeling en de KleinschaligheidsInvesteringsaftrek KIA. Voor grootgebruikers is er de SDE subsidie zonnepanelen. 

De SDE subsidie zonnepanelen is onderverdeeld in twee categorieën:
– De kleinschalige Zon-PV met een piekvermogen ≥ 15 kWp en < 1 MWp.
– Grootschalige Zon-PV met een piekvermogen ≥ 1 MWp. 

De realisatietermijn voor Zon-PV < 1 MWp is 1,5 jaar. De categorieën Zon-PV zijn als subsidie zonnepanelen alleen opengesteld voor installaties die worden aangesloten op een groot verbruikers aansluiting. Dat is een aansluiting van meer dan 3 x 80 A op het elektriciteitsnet.

De subsidie zonnepanelen voor bedrijven, en dan vooral de SDE subsidie zonnepanelen, is maatwerk. De SDE subsidie zonnepanelen aanvraag kan door ons geheel worden verzorgd. Vraag ons om advies en naar de mogelijkheden voor jouw SDE subsidie zonnepanelen. 

soorten zonnepanelen installeren soorten Wat kost een zonnepaneel hoe groot is een zonnepaneel

Zonnepanelen kopen subsidie

Is er nog subsidie voor zonnepanelen?

Zonnepanelen kopen subsidie kan de Energie-Investeringsaftrek EIA van toepassing zijn. Dit kan wanneer je aansluiting op het elektriciteitsnet niet groter is dan 3 x 80A. Bovendien moet er ten minste voor 25.000 Wp vermogen geïnstalleerd zijn. Dan heb je het over 90 zonnepanelen. 

De EIA subsidie bedraagt voor elke 1.000 Wp 45% van 750 euro. Naast de EIA kan de Kleinschaligheids-investeringsaftrek (KIA) van toepassing zijn, welke maximaal 28% is. Bij een combinatie van de KIA en de EIA is de maximale investeringsaftrek van 82,5%.

De vraag is er nog subsidie zonnepanelen is dus te beantwoorden met Ja. Echter is de subsidie zonnepanelen alleen geldig voor bedrijven, niet voor particulieren. Dit komt omdat de prijs zonnepanelen in de afgelopen jaren flink is gedaald en daardoor betaalbaarder is.

Daarentegen heeft de overheid nog wel een fiscale stimulerende maatregel en dat betekent dat zonnepanelen particulier de mogelijkheid hebben om de BTW terugvragen zonnepanelen. Dit scheelt je alweer 21% op de totale kosten inclusief installatie. 

Subsidie asbest eraf zonnepanelen erop

Gemeente Breda subsidie zonnepanelen

De subsidie Asbest eraf zonnepanelen erop bestaat helaas niet meer. Deze subsidie was uitgeput en vervangen door de subsidieregeling Verwijderen Asbestdak. Echter dinsdag 2021 is er geen subsidie van de Rijksoverheid meer beschikbaar voor het verwijderen van asbestdaken. 

De subsidie asbest eraf zonnepanelen erop was in het leven geroepen om de asbestdaken te verwijderen en gelijk te voorzien van schone energie. De gemeente Breda subsidie zonnepanelen is helaas ook niet meer van toepassing. 

Voor particulieren is de enige mogelijkheid om nog steun te krijgen middels de 21% btw terugvragen op zonnepanelen en een groene lening afsluiten bij de gemeente. Maar let wel op, een lening brengt rente met zich mee en dat kost extra geld. 

Wil je meer weten over subsidie zonnepanelen zakelijk of BTW terugvragen zonnepanelen voor particulieren? Neem dan contact met Zonnepanelen Brabant op. Wij zijn op de hoogte van de regelingen. Wil je zonnepanelen aanschaffen, dan stellen wij een gratis offerte op.