kleinlogo-zonnepanelen

Prijs zonnepanelen

Vraag nu informatie en vrijblijvende offerte aan

Prijs zonnepanelen

Zonnepanelen kopen prijs

Bij het investeren in zonnepanelen wil je natuurlijk graag de zonnepanelen kopen prijs weten. In de afgelopen jaren is de prijs zonnepanelen enorm veranderd. De prijs zonnepanelen is vandaag de dag op een laag niveau gestabiliseerd. 

Een betere investering van je spaargeld bestaat er bijna niet. Met zonnepanelen op het dak behaal je een rendement tussen de 10 en 14%. Daarnaast draag je met zonnepanelen installeren op je dak bij aan een beter milieu. Maar wat kosten zonnepanelen, wat is de prijs van zonnepanelen en zijn er nog andere kosten verbonden bij zonnepanelen kopen? 

Bij het investeren in zonnepanelen moet je letten op een aantal punten, zoals de kosten zonnepanelen, bijkomende kosten, efficiëntie, omvormer en bekabeling. Alsmede de levensduur en vermogens opbrengst zonnepanelen. Zonnepanelen Brabant geeft je graag advies hierover. 

Villa zonnepanelen Zonnepanelen Bergen Op Zoom
Zonnepanelen-schuindak-met-dakkapel-Roosendaal

Kwaliteit en levensduur zonnepaneel

Vraag gratis advies zonnepanelen

De kwaliteit van de zonnepanelen zijn bepalend voor de levensduur van het paneel. En ook voor de prijs zonnepanelen. Hoge kwaliteit panelen leveren een hoog rendement op, waardoor jij je investering binnen 7 of 8 jaar al terugverdiend. 

Zonnepanelen Brabant biedt drie pakketten zonnepanelen aan met uitstekende prijs kwaliteit garanties. Onze zonnepanelen zijn van hoge kwaliteit. Wij gaan alleen voor het beste resultaat en rendement voor jouw woning. 

Het aantal zonnepanelen is natuurlijk bepalend voor de totale prijs van de PV-installatie. Per situatie is het afhankelijk hoeveel zonnepanelen je nodig hebt. Wij kunnen een zonnepanelen kosten en opbrengsten berekening voor je maken. 

Vraag vandaag nog een offerte zonnepanelen aan. Wij geven je altijd deskundig advies en lopen de offerte samen met jou door. Tevens informeren je over de mogelijkheden van subsidie zonnepanelen Brabant en btw terugvragen zonnepanelen. 

Zonnepanelen Brabant

Lokale Specialist sinds 2008

Zonnepanelen Bergen Op Zoom

Wat kost een zonnepaneel?

Totale kosten zonnepanelen

Eén van de meest gestelde vragen is wat kost een zonnepaneel? Zonnepanelen zijn de afgelopen jaren drastisch in prijs gedaald. Voor een zonnepaneel met een totaal vermogen van 290 tot 310 Wattpiek (Wp) betaal je nu een gemiddelde prijs per paneel van 230 euro. De exacte prijs zonnepanelen is natuurlijk verschillende per zonnepaneel merk en type. 

Wat zijn de kosten van een gemiddeld zonnepanelen systeem? De gemiddelde prijs van een zonnepaneel per Wp inclusief omvormer zonnepanelen en zonnepanelen laten plaatsen ligt tussen de 1,22 en 1,45 euro. De prijs 8 zonnepanelen met omvormer en gehele installatie kost gemiddeld 3.400 euro. 

Je kan natuurlijk tegen de laagste prijs zonnepanelen kopen, maar dat betekent in de praktijk dat je meer panelen nodig hebt om tot hetzelfde vermogen te komen. Gevolg is ook dat je meer ruimte op je dak nodig hebt en ook meer montage materiaal zonnepanelen. 

Daarom is van belang om niet enkel en alleen te kijken naar de prijs zonnepanelen, maar wat de totale kosten zonnepanelen zijn. Een zonnepanelen installatie is opgebouwd uit zonnepanelen, een omvormer zonnepanelen, bevestigingsmaterialen, solar bekabeling en elektrische materialen voor het aansluiten van de PV-installatie.

Bergen Op Zoom Afmeting zonnepaneel Omvormer zonnepanelen

Hoogste efficiëntie zonnepanelen

Efficiëntie zonnepanelen

Prijs zonnepanelen wordt uitgedrukt in euro per Wattpiek, €/Wp. Zonnepanelen die weinig stroom produceren hebben een lager piekvermogen en zijn daardoor lager in prijs dan hoge efficiëntie zonnepanelen. De hoogste efficiëntie zonnepanelen hebben ook een hoog rendement. 

Bijvoorbeeld zonnepanelen met minder dan 275 Wp aan piekvermogen zijn goedkoper dan een hoogrendementspaneel van 400 Wp. Maar de opbrengst van stroom is dan ook lager. Laat je daarom altijd goed adviseren door onze experts bij zonnepanelen Brabant. Wij zijn de regio specialist in zonnepanelen voor West-Brabant. 

Zonnepanelen Brabant heeft verschillende soorten zonnepanelen in het assortiment. Poly PV panelen en Mono-kristallijn panelen. Wil je mooie zwarte panelen op je dak? Kies dan voor de mono-kristallijne zonnepanelen.

De poly zonnepanelen hebben een blauwe kleur en worden als minder mooi beschouwd. Zonnepanelen plat dak zijn vaak de Poly panelen, zodat je ze niet ziet liggen. De zwarte varianten zijn vaak iets duurder in de aanschaf, maar zijn zichtbaar mooier. Laat je door ons adviseren wat het meest geschikt is voor jouw woning of kantoorpand. 

Zonnepanelen kosten en opbrengsten

Kosten omvormer zonnepanelen

De totale kosten van een PV-installatie bestaat uit de kosten omvormer zonnepanelen, de eventuele optimizers, de panelen zelf, het montage materiaal zonnepanelen, bevestigingsmaterialen en de solar bekabeling. En natuurlijk de arbeidsuren van de zonnepanelen installateurs. 

De prijs zonnepanelen is een belangrijk gedeelte van de totale kosten PV-installatie, maar de andere factoren moet je ook bij de totale kosten optellen. De kosten alleen zeggen niet zoveel over het rendement van jouw investering in zonnepanelen. 

Per slot van rekening gaat het erom dat de zonnepanelen meer opleveren dan ze kosten. Daarnaast wil je over de levensduur van de zonnepanelen installatie een zo groot mogelijk rendement op de gemaakte kosten behalen. 

De opbrengst zonnepanelen hangt sterk af van de beste ligging zonnepanelen ten opzichte van de zon en van de schaduwval. Des te meer de panelen op het zuiden liggen, op een mooie hellingshoek en schaduwvrij, des te meer zonne-energie ze opwekken. De zonnepanelen opbrengst is daardoor het hoogst.