Met zonnepanelen besparen op energierekening

Met zonnepanelen besparen op energierekening 

Geld besparen op je energierekening

Er zijn diverse manieren op te besparen op het verbruik van elektriciteit. Met zonnepanelen besparen op energierekening, doordat je jouw eigen groene energie opwekt. Je bent daardoor niet afhankelijk van de schommelde elektriciteitsprijzen van de leverancier. 

Geld besparen op je energierekening met zonnepanelen op dak. Je kan met een PV-installatie je energie factuur drastisch terugbrengen of zelfs op nul krijgen. Uiteraard ligt dit eraan hoeveel ruimte je op jouw dak hebt en voor welke panelen je kiest. 

Eén ding is zeker met zonnepanelen op dak bespaar je op de maandelijkse kosten. De terugverdientijd van zonnepanelen ligt vandaag de dag op 6 à 7 jaar. Het rendement dat het oplevert is 10 tot 14%. Zoveel rente ontvang je niet van de spaarrekening of met andere beleggingen.

Zonnepanelen kopen zonnepanelen installeren zonnepanelen op dak salderen zonnepanelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen? 

Om te investeren in zonnepanelen moet je natuurlijk eerste uitzoeken of je dak geschikt is. Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen? In de meeste gevallen zijn de daken geschikt. Indien het dak niet geschikt is, kan je ook nog kiezen om zonnepanelen in de tuin te installeren. 

Om er achter te komen of je dak geschikt is, kan ons zonnepanelen bedrijf Brabant een gratis dakcheck voor je maken. Middels speciale software kunnen wij zelfs op afstand jouw dak beoordelen. Wij zien gelijk de schaduwval door pijpjes, dakramen of dakkapellen.

De volgende stap is het maken van een zonnepanelen legplan waarbij wij rekening houden met verschillende richtlijnen en ook een aantal wettelijke regels. Bij het legplan voor zonnepanelen maken wij gebruik van lucht- en straatfoto’s. Dankzij de speciale 3D software kunnen wij jouw dak op de centimeter nauwkeurig meten en de zonnepanelen intekenen. 

Vervolgens maken we een offerte voor je op, waarin je keuze hebt in verschillende kwaliteit zonnepanelen met diverse vermogens. Wij kiezen altijd voor de beste prijs-kwaliteit verhouding. Indien je voldoende ruimte op je dak hebt, kan je kiezen voor normale vermogens panelen. Deze zijn goedkoper dan de hoge rendementspanelen die we altijd op kleine daken plaatsen. 

Zonnepanelen kopen zonnepanelen installeren zonnepanelen op dak

Waarom investeren in zonnepanelen geld opbrengt

Zonnepanelen kopen is slim investeren in duurzame energie. Waarom investeren in zonnepanelen je een besparing oplevert? Ten eerste behaal je een zeer gunstig financieel rendement met een PV-installatie. Je verdient jaarlijks tussen de 10 à 14% terug met zonnepanelen op dak. Dit is het rendement van zonnepanelen. 

Ten tweede help je het milieu door geen vervuilende fossiele brandstoffen te gebruiken. Maar schone groene stroom die je met jouw zonnepanelen systeem opwekt. Ten derde ben je niet meer afhankelijk van de alsmaar schommelende en stijgende energieprijzen. 

Bij de aanschaf van zonnepanelen stijgt bovendien de waarde van jouw koopwoning. Door zonnepanelen kopen verdien je in zes tot zeven jaar tijd de investering al terug. Aangezien zonnepanelen een technische levensduur hebben van 40 jaar, heb je alle opvolgende jaren gratis groene stroom. Het enige kosten die je om de 10 jaar hebt, is het vervangen van de omvormers. Deze gaan namelijk gemiddeld tien jaar mee.

Ieder jaar een hoge opbrengst waardoor je rendement ook hoog is. Zonnepanelen Brabant heeft ruime ervaring met ontwerp, levering en installatie. Daardoor ben je bij ons zonnepanelen bedrijf verzekert van een goede investering en 15, 25 jaar of zelfs 35 jaar garantie op de opbrengst van de zonnepanelen van maar liefst 85%. 

dakkapel

Berekening besparing zonnepanelen 

De berekening besparing zonnepanelen kan je door ons zonnepanelen bedrijf zeer nauwkeurig laten doen. Op het overzicht van je energie rekening staat hoeveel je jaarlijks verbruikt. Aan de hand van deze cijfers kunnen wij eenvoudig uitrekenen hoeveel zonnepanelen je nodig hebt. 

Houd daarbij ook rekening met de toekomst. Omdat zonnepanelen een lange levensduur hebben, moet je ook vooruit kijken. Ga je in de toekomst meer energie verbruiken? Omdat je bijvoorbeeld gezinsuitbreiding wilt of een elektrische auto aanschaft. Of ga je wellicht minder gebruiken, omdat je kinderen het huis uitgaan. Dit zijn factoren die invloed hebben op het elektriciteitsverbruik. 

Aan de hand van de dakcheck, je verbruiksgegevens, ons legplan zonnepanelen kunnen we de investering voor je bereken. Alsmede de terugverdientijd en de berekening besparing zonnepanelen. Wil je meer hierover weten? Neem dan zeker een keer contact op met Zonnepanelen Brabant

besparen op energierekening

Energie besparen met zonnepanelen en isolatie

De grootste besparing op het energieverbruik krijg je door de woning te verduurzamen. Een aantal maatregelen die direct een besparing opleveren zijn de volgende: 

– Breng isolatie aan op het dak en in de spouwmuren. 
– Zonnepanelen installeren op je dak. 
– Aardgasvrij verwarmen door middel van infrarood verwarming of een warmtepomp. 
– Dubbele of driedubbelen beglazing. 

Daarnaast kan je ook slimmer omgaan met de energie. Krijg meer inzicht in je energieverbruik door middel van het gebruik van een app op je mobiele telefoon. Houd de metingen in de gaten en kijk waar je op kan besparen. 

Door bijvoorbeeld in de winter de verwarming 1 graden lager te zetten, bespaar je al 6% op het verbruik. Verwarm alleen de ruimtes waar het echt nodig is. Ben je niet thuis, zet de kachel dan niet helemaal uit, maar lager. Het opstarten van de verwarming kost namelijk meer energie, dan dat je deze bij afwezigheid of in de nacht lager zet. 

Neem slimme apparaten in huis en vervang de oude verlichting door led-lampen of lampen die rechtstreeks op zonne-energie wekken. Andere zaken voor besparen op energierekening is door een paar minuten korter te douchen. Verminder het sluipverbruik, door apparaten die op de stand-by stand staan. Haal de opladers uit het stopcontact als ze niet in gebruik zijn. En ze de lampen uit in de ruimtes waar je niet bent. 

Kies voor zonnepanelen set kopen voor de zomer, zodat je direct profiteert van lang en direct zonlicht. Bovendien kan je na aankoop de BTW zonnepanelen terugvragen. Dit levert je op de investering al gelijk een opbrengst op. Ook kan je de extra energie terugleveren. Kom hier meer over te weten in ons blog hoe werkt salderen zonnepanelen

Heb je vragen over besparen op energierekening met zonnepanelen? Neem dan vrijblijvend contact op met Zonnepanelen Brabant. We leggen je graag uit hoe een PV-installatie werkt en rekenen de besparing voor je uit.