Meer Nederlanders kiezen voor groene stroom

Steeds meer zonnepanelen op dak voor groene stroom

Nederlanders die zonnepanelen bezitten zijn eerder geneigd groene stroom te gebruiken. Zonnepanelen worden steeds populairder omdat consumenten geld willen besparen op hun energiekosten. Ze hopen ook het milieu te helpen. Je wekt je eigen energie op als je zonnepanelen hebt. Je moet echter altijd een contract met een energieleverancier hebben. Want de energie die je opwekt, gebruik je niet altijd volledig. En de zon zal niet altijd schijnen wanneer je groene stroom nodig hebt. 

Bedenk bij de keuze van een energiebedrijf dat Nederlanders met zonnepanelen eerder geneigd zijn groene energie te gebruiken dan personen zonder zonnepanelen. Zonnepanelen hebben de belangstelling van Nederlanders voor groene energie enorm doen toenemen. 

zonnepanelen

Meer dan 3 miljoen woningen hebben zonnepanelen 

Meer dan 3 miljoen woningen in Nederland hebben zonnepanelen, dat is maar liefst 18,8% van alle woningen. Zonnepanelen worden ook steeds betaalbaarder en van hogere kwaliteit. Zonnepanelen kunnen gehuurd worden of tegen een lage rente van de overheid geleend worden. Er zijn ook talrijke financieringsmogelijkheden. 

Bezitters van zonnepanelen gebruiken groene energie 17 procent vaker dan de gemiddelde mens. Mensen die geen zonnepanelen op hun dak hebben, zijn minder geneigd de meer duurzame keuze te overwegen. Om precies te zijn 4,9 procent minder dan het nationale gemiddelde. Ze zoeken eerder naar goedkope alternatieven dan naar groene alternatieven. 

Groene energie, daarentegen, impliceert niet onvermijdelijk duurdere energie. Energie vergelijken op basis van prijs en inhoud is dus altijd een goed idee. 

Liefhebbers van zonnepanelen 

Zonnepaneelbezitters in Nederland, vooral in Utrecht, zijn bovengemiddeld groen. Ze gebruiken 50% vaker groene energie dan de gewone Nederlander. Gelderland staat op de tweede plaats, met 21,8 procent van de bewoners met zonnepanelen die de voorkeur geven aan groene energie. Noord-Holland heeft ook een hoge score van 20,3 procent. 

De provincie Drenthe loopt voorop met zonnepanelen kopen en installeren. Maar liefst 29,1% van de woningen hebben zonnepanelen op dak. Naast Drenthe, zijn ook Zeeland (25,3%) en Friesland (24,8%) veel zonnepanelen te vinden die groene stroom opwekken. In Zuid-Holland hebben de woningen het minst vaak een PV-installatie op het dak, namelijk slecht 11,6%. Dit is verhoudingsgewijs laag. 

Groene energie is vooral van belang voor grote steden

De bevolking van de 15 grootste steden in Nederland is het meest geïnteresseerd in groene energie. De inwoners van Utrecht hebben 79,1 procent meer kans dan het landelijk gemiddelde om geïnteresseerd te zijn in duurzame energie, waarmee ze in de top staan. Daarna volgen Nijmegen, Amsterdam, en Amersfoort. Deze gegevens blijken uit een analyse van Independer op basis van data van CBS en de Klimaatmonitor.

zonnepanelen groene stroom

Voordelen zonnepanelen op woningen

De voordelen van investeren in een zonnepanelen op de daken van woningen zijn onder andere:

– Besparing op maandelijkse energielasten.
– Onderhoudsvrij, 1x per jaar panelen reinigen.
– Onafhankelijk van de jaarlijkse stijgende energie prijzen.
– Schone energiebron.
– Lange levensduur en garantie van 15, 25 tot 35 jaar bij Zonnepanelen Brabant.
– Woning en bedrijfspand stijgt in waarde.
– Verbeterd energielabel
– Hoog financieel rendement.

Meer weten over investeren in groene stroom opwekking?

Wil je meer weten over het opwekken van duurzame groene stroom? Neem contact met ons op. Voordat wij overgaan tot zonnepanelen installeren tekenen wij een zonnepanelen legplan. Hierin is de opbrengst zonnepaneel opgenomen, alsmede de kosten zonnepanelen. Neem contact op met Zonnepanelen Brabant voor meer informatie. 

Met zonnepanelen op dak bespaar je niet alleen flink op de energiekosten, maar je bent ook duurzaam bezig. Je profiteert jarenlang van de opbrengsten en daarnaast ben je goed voorbereid op een stroom- en gasloze toekomst. Bovendien draag je met groene energie bij aan de vermindering van de CO2 uitstoot. 

Laat je door onze experts goed adviseren wat de mogelijkheden zijn op het gebied van zonnepanelen plaatsen op jouw dak. Bij ons kan je terecht voor deskundig vakmanschap en degelijk advies op maat.