Kwaliteit zonnepanelen herkennen

Kwaliteit zonnepanelen herkennen, waar let je op?

Zonnepanelen A-kwaliteit

Je wilt zonnepanelen kopen, waar let je op en hoe kan je de kwaliteit zonnepanelen herkennen? Je koopt niet iedere dag een zonnepanelen-systeem. Je wilt daarom verzekert zijn dat je de beste zonnepanelen A-kwaliteit, welke het hoogste rendement opleveren. 

Je vraag je wellicht af wat het verschil is tussen zonnepanelen China-kwaliteit en A-kwaliteit. We leggen je uit waar je op moet letten als je zonnepanelen wilt aanschaffen en waarom de kwaliteit zonnepanelen zo belangrijk is. 

Een goed zonnepanelen-systeem bestaat uit: 
– Zonnepanelen A-kwaliteit
– Hoge kwaliteit zonnepanelen omvormer
– Levert tenminste een vermogensgarantie zonnepanelen op van 80% na 25 jaar. 
– Professionele installatie voor een optimaal rendement. 
– Zonnepanelen prijs-kwaliteit verhouding is dik in orde. 

Zonnepanelen kopen zonnepanelen installeren zonnepanelen op dak kwaliteit zonnepanelen

Investeer in A-kwaliteit zonnepanelen

Wij raden altijd aan om te investeren in A-kwaliteit zonnepanelen. Deze investering verdien je namelijk dubbel en dwars terug ten opzichte van de zonnepanelen China kwaliteit. De A-kwaliteit zonnepanelen hebben een technische levensduur van maar liefst 40 jaar, waardoor je nog lang geniet van de duurzame stroom. 

A-kwaliteit panelen hebben niet alleen een lange technische levensduur, maar ook een hoge vermogensgarantie. De opbrengstgarantie is eigenlijk de belangrijkste graadmeter voor hoge kwaliteit panelen. De opbrengst zonnepanelen bewolkte dagopbrengst zonnepanelen winter en zomer zijn allemaal van belang voor het rendement wat tussen de 10 en 14% per jaar ligt.

Hoge vermogensgarantie zonnepanelen

Ondanks dat een zonnepaneel heel lang meegaan, gaat de opbrengst ieder jaar iets achteruit. Het is daarom van belang om te kijken naar de vermogensgarantie zonnepanelen na 25 jaar. 

Zelfs de beste panelen hebben een degradatie in de opbrengst. De vraag is natuurlijk hoeveel degradatie dit is. De efficiency van zonnepanelen wordt meestal aangeven bij een leeftijd van 25 jaar. Hoge A-kwaliteit zonnepanelen hebben een vermogensgarantie van 80% of meer na 25 jaar.

Zonnepanelen Brabant werkt enkel met hoge kwaliteit zonnepanelen en omvormers. Zoals de SunPower zonnepanelen. Sunpower is over de hele wereld gezien de beste producent van zonnepanelen. Dat is mede te danken aan de perfecte resultaten en extreem lange levensduur die deze panelen in te praktijk leveren. Wij geven dan ook een vermogensgarantie af van 85% na 25 jaar. 

zonnepanelen installeren soorten Wat kost een zonnepaneel

Voordelen SunPower zonnepanelen 

Meer elektriciteit: Hoog rendement SunPower zonnepanelen produceren meer elektriciteit dan normale panelen. Ten eerste zijn ze veel krachtiger en behouden gedurende hun levensduur een hoge efficiency. Dit levert je in de eerste 25 jaar 35% meer energie per m2 op.

Flexibel: SunPower Maxeon panelen 3-serie wekt meer energie op een kleiner oppervlakte. Daardoor heb je altijd de mogelijkheid om de zonne-energie productie te verhogen middels een extra zonnepaneel te plaatsen. 

Meer energie per m2: De SunPower X-serie levert 3,6% meer energie op. Dit betekent dat je meer energie op een klein oppervlakte kan opwekken middels minder panelen.

Mooi design: Binnen de Maxeon3-serie wordt een SunPower Signature Black aangeboden. Een zwart paneel welke naadloos samensmelt met je dak. Het paneel is gebouwd met zwarte zonnecellen en anti reflecterend glas om vervelende lichtreflectie te voorkomen.

Hoge garantie: SunPower geeft een unieke garantie van 25 jaar. Deze garantie is een combinatie van energie- en productgarantie op SunPower zonnepanelen. Mocht er onverhoopt zich een probleem opdoen, ondanks de hoge kwaliteitseisen, dan heb je de zekerheid van een uitgebreide dekking. 

Duurzaamheid: Duurzaamheid staat bij SunPower bovenaan de lijst. Het bedrijf zet zich dan ook actief in om panelen te maken die net zo schoon zijn als de zonne-energie die ze opwekken. Hoe duurzaam zijn zonnepanelen? Hierover kan je meer leven in ons blog.

Zonnepanelen wekken door middel van de licht groene stroom op. De omvormer zonnepanelen zet de gelijkstroom om naar bruikbare wisselstroom. Daarom is de omvormer even belangrijk als de kwaliteit van de panelen zelf. 

Zonnepanelen kopen zonnepanelen installeren zonnepanelen op dak

Hoge kwaliteit zonnepanelen omvormer

De zonnepanelen omvormer zijn in vele soorten, maten en merken verkrijgbaar. De levensduur van de omvormer is een belangrijke eigenschap. Afhankelijk van de kwaliteit kost een nieuw omvormer voor 12 zonnepanelen tussen de 700 en 1.200 euro.

Daarom is het van belang om de levensduur omvormer zonnepanelen te weten. Zodat je bij zonnepanelen kopen deze kosten kan meenemen. Een omvormer is opgebouwd uit elektronische componenten. Indien één onderdeel kapot is, dien je meestal de complete omvormer te vervangen. 

De kwaliteit van de gebruikte componenten en het aantal onderdelen zijn daardoor van belang voor de levensduur omvormer zonnepanelen. Gemiddeld gaan de omvormers tien jaar mee. Goede omvormers gaan tenminste 12 tot wel 14 jaar mee. Zoals de merken SolarEdge, Solax en SMA.

De laatste jaren heeft de ontwikkeling van omvormer zonnepanelen niet stilgestaan. Naast de traditionele string-omvormer zijn er innovatieve en veiligere omvormers op de markt geïntroduceerd. Zoals de zeer bekende SolarEdge omvormer en SMA omvormer. Deze merken werken middels zogenoemde Power Optimizers voor zonnepanelen. 

De optimizer is een regelaar waarbij ieder zonnepaneel afzonderlijk wordt geregeld en beveiligd. Een optimizer wordt aangesloten tussen de bekabeling van de panelen op de centrale omvormer. Investeer daarom niet alleen in hoge kwaliteit zonnepanelen, maar ook in de omvormer. 

Deskundige montage

Een deskundige montage zonnepanelen is van belang voor de optimale opbrengst van de PV-installatie. Zonnepanelen installeren is dan ook een vak apart. Je kan natuurlijk zelf zonnepanelen monteren, maar hoe makkelijk is het om het door een erkend installateur te laten verzorgen. 

Allereerst krijg je gedegen advies, voeren wij een dakcheck uit en ontvang je niet alleen de fabrieksgarantie van 15 tot 25 jaar, vermogensgarantie, maar ook garantie op de gehele installatie zonnepanelen.

De fabrieksgarantie gaat over gebreken door ondeugdelijk materiaal, een gebrekkige afwerking of constructie van een zonnepaneel met als gevolg dat de PV-installatie niet meer naar behoren werken.

zonnepaneel leggen

Alvorens wij overgaan tot zonnepanelen plaatsen, tekenen wij een legplan, waarbij rekening wordt gehouden met je verbruik en het aantal benodigde panelen. Het aantal panelen wordt mede bepaald door je energieverbruik en natuurlijk je budget. Een legplan is een tekening van jouw dak met alle obstakels, zoals pijpjes, dakkapellen en dakramen. Vervolgens tekenen we de zonnepanelen in, daarbij houden we rekening met eventuele schaduwval en de esthetiek. 

Een professionele installatie worden de zonnepanelen op basis van alle geldende normen, wet-en regelgeving gelegd. Bovendien ben je verzeker van een veilige installatie, wat ook weer belangrijk is voor het verkrijgen van een zonnepanelen verzekering. 

Na de succesvolle installatie ontvang je een opleverdocument. Deze heb je nodig om de zonnepanelen aan te melden bij je energieleverancier, waarmee je in aanmerking kan komen voor de salderingsregeling. Ondanks de afbouw salderingsregeling na 2023 is het nog steeds interessant om te investeren in zonnepanelen en je ook aan te melden. 

Zonnepanelen prijs kwaliteit verhouding

De zonnepanelen prijs kwaliteit verhouding moet altijd in balans zijn. Hierbij geldt ook dat ‘goedkoop is duurkoop. Prijs zonnepanelen wordt uitgedrukt in euro per Wattpiek, €/Wp. Zonnepanelen die weinig stroom produceren hebben een lager piekvermogen en zijn daardoor lager in prijs dan hoge efficiëntie zonnepanelen. Zonnepanelen met een hoge efficiëntie hebben dan ook een hoog rendement. 

Bijvoorbeeld een zonnepaneel met minder dan 275 Wp aan piekvermogen is goedkoper dan een hoogrendementspaneel van 400 Wp. Maar de opbrengst van stroom is dan ook lager. Laat je daarom altijd goed adviseren door onze experts bij zonnepanelen Brabant. 

Zonnepanelen Brabant heeft verschillende soorten zonnepanelen in het assortiment. Poly PV panelen en Mono-kristallijn panelen. Wil je mooie zwarte panelen op je dak? Kies dan voor de mono-kristallijne zonnepanelen.

De poly zonnepanelen hebben een blauwe kleur en worden als minder mooi beschouwd. Zonnepanelen plat dak zijn vaak de Poly panelen, zodat je ze niet ziet liggen. De zwarte varianten zijn vaak iets duurder in de aanschaf, maar zijn zichtbaar mooier. Laat je door ons adviseren wat het meest geschikt is voor jouw woning of bedrijfspand. Slim investeren in duurzame energie, waarbij je flink bespaart op de energierekening.