kleinlogo-zonnepanelen

Is het verstandig om zonnepanelen te kopen

Vraag nu informatie en vrijblijvende offerte aan

Is het verstandig om zonnepanelen te kopen

Investering zonnepanelen

Zonnepanelen kopen is in de afgelopen jaren enorm populair geworden en gebleven. Is het verstandig om zonnepanelen te kopen? Ja, het is zeker verstandig om zonnepanelen te kopen. Zonnepanelen leveren groene energie op en een hoog financieel rendement. 

Je helpt daardoor niet alleen het milieu, maar levert het maar liefst een jaarlijks rendement van 10 tot 14% op. Dit is beduidend meer dan als je het geld op de spaarrekening zet. Indien je geen eigen geld hebt, maar een groene lening (duurzaamheidslening) afsluit, is het nog altijd een goede investering. Bovendien kan je 21% btw terugvragen zonnepanelen. 

Na 3,5 jaar heb je namelijk de investering zonnepanelen al terugverdiend. Alle komende jaren heb je dus gratis stroom. De enige kosten die je nog moet maken is na 10 tot 12 jaar de omvormer zonnepanelen vervangen. Vraag een gratis offerte zonnepanelen Brabant aan.

zonnepanelen brabant 500 14

Zonnepanelen Brabant

Lokale Specialist sinds 2008

zonnepanelen brabant 500 13

Hoeveel leveren zonnepanelen op?

Hoeveel opbrengst per zonnepaneel

Veel mensen vragen zich af hoeveel leveren zonnepanelen op? Het rendement zonnepanelen bepaalt immers of jouw PV-installatie echt de moeite waard is. Zonnepanelen Brabant kan precies voor je berekenen hoeveel het aantal zonnepanelen opleveren. 

Hoeveel opbrengst per zonnepaneel hangt altijd van een aantal factoren af:
– De kwaliteit van de zonnepanelen.
– Het weer en het aantal zonuren.
– De hoeveelheid zonnepanelen.
– De leeftijd van de zonnepanelen.
– De plaatsing van het systeem, op het zuiden of westen. 

Op zich is het niet vreemd om te denken dat zonnepanelen alleen stroom opwekken als de zon erop schijnt. Maar niets is minder waar. Zonnepanelen wekken ook stroom op met gewoon daglicht, wat betekent dat ze ook energie op doen als het bewolkt is. 

De invloed van schaduw op zonnepanelen is een belangrijke factor voor de opbrengst. Indien zonnepanelen schaduw krijgen door pijpjes of een dakkapel bijvoorbeeld. Dan zie je dit terug bij de opbrengst zonnepanelen. Deze is dan lager. 

Op de meeste woningen kan installateur Zonnepanelen Brabant zonnepanelen plaatsen. Het maakt niet uit of je een plat of schuin dak hebt. De opbrengst zonnepanelen plat dak of schuin dak hangt voor een deel af van hoe de panelen op het dak gepositioneerd zijn. 

De meest ideale ligging voor zonnepanelen is een hellingshoek van 30 tot 40 graden. Een kleinere of grotere hellingshoek zorgt meestal voor een lagere opbrengst zonne-energie. Een ligging op het zuiden levert de meest zonne-energie op, mits er niet teveel schaduwval is. 

Bergen Op Zoom Afmeting zonnepaneel Omvormer zonnepanelen

Wanneer zijn zonnepanelen interessant?

Hoeveel leveren 10 zonnepanelen op?

Wanneer zijn zonnepanelen interessant, kan je dat berekenen? Ja, dit kunnen wij zeker voor je berekenen. Zonnepanelen Brabant is de installateur van zonnepanelen Brabant Oud Gastel. Wij kunnen voor jou precies uitrekenen hoeveel zonnepanelen je nodig hebt en hoeveel de opbrengst zonnepanelen is. 

Wat kosten zonnepanelen en hoeveel leveren 10 zonnepanelen op? Een compleet zonnepanelen systeem kost geld. Voor een zonnepanelen installatie van 10 panelen betaal je ongeveer 4.300 euro. Zonnepanelen hebben vaak een garantietermijn van 10 tot 12 jaar met een vermogensgarantie van 25 jaar. De technische levensduur is wel 40 jaar. 

Naast de zonnepanelen heb je ook een omvormer nodig die de gelijkstroom omzet naar wisselstroom van 230 V. De omvormer gaat 10 tot 12 jaar mee. Wanneer je de omvormer moet vervangen kost dit ongeveer 1.000 euro. Voor de aanschaf van 10 zonnepanelen ben je dus 5.300 euro kwijt. 

Stel dat je 10 zonnepanelen van 325 Wattpiek (Wp) per zonnepaneel aanschaft. Dan is je totale opbrengst per jaar 3312 kW per jaar. Per Kwh betaal je in Nederland gemiddeld 22 eurocent. Met de zonnepanelen installatie bespaar je 725 euro per jaar op de totale energierekening doordat je zelf energie opwekt. 

Je hebt voor jouw PV-installatie dus 5.300 euro geïnvesteerd. De terugverdientijd zonnepanelen is dan 3,5 jaar. Het is dus zeker slim om te investeren in zonnepanelen. Tevens stijgt de waarde van jouw woning met zonnepanelen op dak. Heb je nog vragen over of zonnepanelen interessant zijn, neem dan contact met ons op. 

Is het verstandig om te investeren in zonnepanelen?

Salderingsregeling zonnepanelen

Is het verstandig om te investeren in zonnepanelen? Ja, het is zeker verstandig om te investeren in zonnepanelen. Ten eerste wek je groene stroom op, je behaalt een jaarlijks financieel rendement van 10 tot 14%, je energie rekening verlaagt of verdwijnt en de waarde van je huis stijgt met zonnepanelen op je dak. Bovendien kan je salderen. 

Jouw zonnepanelen wekken in sommige periodes meer duurzame energie op dan je verbruikt. De teveel opgewekte stroom lever je terug aan jouw energieleverancier. Hier krijg je tot 2023 een kleine vergoeding voor. Voor 2023 is de terugverdientijd zonnepanelen gemiddeld 3,5 jaar. Na de salderingsregeling loopt de terugverdientijd op tot 9 jaar in 2030. 

De salderingsregeling maakt zonnepanelen iets aantrekkelijker voor nu maar ook in de toekomst. Omdat je stroom verkoopt aan jouw energie leverancier, moet je eigenlijk een factuur sturen. Dat werkt in de praktijk natuurlijk niet. Daarom wordt dit op een andere manier jaarlijks met jou verrekend.  

Op de jaarrekening wordt de opgewekte stroom van zonnepanelen met de stroom die je hebt verbruikt tegen hetzelfde tarief verrekend. Stel jouw zonnepanelen leveren over het hele jaar 1.200 kWh stroom op. In dat jaar verbruik je zelf 3.200 kWh. Je krijgt dan een jaarrekening voor 2.000 kWh (3.200 – 1.200 kWh).

Met de huidige spaarrente leveren zonnepanelen meer op dan de spaarrente op de bank. Bovendien bespaar je op energie rekening, ieder jaar weer en dat voor tenminste 25 jaar tot 40 jaar. Bovendien stijgt de waarde van jouw woning, geen last meer van schommelde energieprijzen, je kan de 21% btw terugvragen én bovenal verlaag je de CO2 uitstoot.