kleinlogo-zonnepanelen

Investeren zonnepanelen bedrijf

Vraag nu informatie en vrijblijvende offerte aan

Investeren zonnepanelen bedrijf

Zonnepanelen investeren bedrijf

Investeren zonnepanelen bedrijf is zakelijk gezien een duurzame investering die zich uiteindelijk altijd terugverdiend. Door slim om te gaan met de beschikbare regelingen vanuit de overheid kan je aanspraak maken op diverse fiscale aftrekposten. 

Er zijn verschillende fiscale regelingen om de aanschaf van zonnepanelen makkelijker te maken en sneller terug te verdienen. De overheid biedt bijvoorbeeld regelingen aan zoals de KIA en de EIA voor ondernemers. Door dit soort maatregelen betaal je uiteindelijk maar een klein deel van de werkelijke investeringen in zonnepanelen.

Zonnepanelen investeren bedrijf is daardoor altijd aantrekkelijker. Natuurlijk door het fiscale rendement dat het ieder jaar oplevert. Maar ook om je als ondernemer duurzaam en verantwoord bent, MVO. Een groene uitstraling hebben in het bedrijfsleven is tegenwoordig ook belangrijk. En je helpt het milieu ook een handje. 

de inventarisatie en voorbereidingsfase

Zonnepanelen Brabant

Lokale Specialist sinds 2008

Zonnepanelen voor je bedrijfspand inschatten

Zonnepanelen zakelijk

Afschrijving zonnepanelen zakelijk

In het Klimaatakkoord is afgesproken dat we met elkaar de CO2-uitstoot sterk moeten verminderen. Dit betekent dat we in 2030 de helft minder CO2 uitstoten ten opzichte van 1990. Om dat doel te bereiken gaat Nederland onder andere over op duurzaam opgewekte energie uit zon, wind of water. 

Als bedrijf kan je hier ook een waardevolle bijdrage aan leveren. Allereerst door het bedrijfspand beter te isoleren. Daarnaast door duurzame energie opwekken middels zonnepanelen zakelijk. Investeren in zonne-energie is niet alleen goed voor het milieu maar ook voor lagere kosten op de energie rekening. 

De afschrijving zonnepanelen zakelijk mag je in vijf jaar doen. Dit betekent dus 20% extra afschrijving per jaar. De rente van de investering kan je aftrekken van de belasting. Daarnaast is het mogelijk om in de hypotheek extra ruimte op te nemen voor de zonnepanelen. 

Zonnepanelen Brabant kan je helpen wij alle regelingen die de overheid heeft opgesteld. Wij weten precies wat het beste voordeel voor jouw onderneming oplevert bij investeren zonnepanelen bedrijf. Wij zijn er om jou te helpen bij de duurzame investering. 

Zonnepanelen-afgerond-dak-woning-Bergen-op-Zoom

Zonnepanelen voor bedrijven

Subsidie zonnepanelen zakelijk

Om investeren in zonnepanelen nog aantrekkelijker te maken heeft de Nederlandse overheid een aantal aantrekkelijk fiscale voordelen beschikbaar gesteld, zoals BTW terugvragen zonnepanelen voor particulieren en subsidie zonnepanelen voor bedrijven. 

De subsidie zonnepanelen zakelijk geldt alleen voor ondernemers. Voor grootverbruikers is de SDE subsidie, waarbij je bijna 90% van de investering vergoed krijgt. Het aanvragen van de SDE+ subsidie is echt maatwerk. Als zonnepanelen bedrijf kunnen wij je helpen bij het invullen. Zakelijke kleingebruikers halen eveneens fiscaal voordeel met zonnepanelen. 

De Energie-InvesteringsAftrek (EIA) is bedacht om de aanschaf van zonnepanelen en andere energie besparende middelen aantrekkelijk te maken voor bedrijven. Je mag hierbij 45,5% van de fiscale winst aftrekken van de investering. Dan is er nog de KleinschaligheidsInvesteringsAftrek (KIA) waarbij 28% aftrek wordt toegepast in één boekjaar. 

De Tijdelijke Willekeurig Afschrijving (TWA) mag de ondernemer in twee jaar 100% van de investering in zonnepanelen afschrijven. Er zijn dus voldoende regelingen om zakelijk zonnepanelen aan te schaffen nog aantrekkelijker te maken. Zonnepanelen Brabant kan je goed adviseren en informeren over de fiscale regelingen. 

Kosten berekenen zonnepanelen

Zonnepanelen besparing berekenen

Voor de kosten berekenen zonnepanelen voor bedrijven kunnen wij als erkend installateur zonnepanelen Brabant nauwkeurig verzorgen. We berekenen de totale kosten van een compleet zonnepanelen systeem inclusief installatie. Alsmede berekenen wij voor jouw de terugverdientijd zonnepanelen middels zonnepanelen besparing berekenen. 

Het installeren van zonnepanelen op het dak van jouw bedrijfspand in West-Brabant is een verstandige duurzame investering. Je hebt daar nog jarenlang financieel voordeel van, alsmede profiteer je van eigen opgewekte zonne-energie. 

Onze zonnepanelen installateurs Brabant in Oud Gastel zorgen voor een vakkundige installatie die op maat is uitgevoerd. Wij hebben vertrouwen in onze producten en installatie, waardoor je een zeer hoge garantie ontvangt op het gehele PV-systeem. 

Voor zakelijke investeerders en grootschalige projecten hebben wij speciaal een zakelijk pakket opgesteld, het Solar Business pakket. Vraag ons naar de mogelijkheden van investeren zonnepanelen bedrijf. Onze adviseurs van Zonnepanelen Brabant staan voor jou klaar met advies en vak inhoudelijke kennis.