kleinlogo-zonnepanelen

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig voor mijn bedrijf

Vraag nu informatie en vrijblijvende offerte aan

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig voor mijn bedrijf

Zonnepanelen voor bedrijven

Zonnepanelen voor bedrijven is een interessante investering. Daken van bedrijfspanden zijn vaak groot, waardoor er veel zonnepanelen op passen. Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig voor mijn bedrijf? 

Deze vraag is tweeledig te beantwoorden en hangt af van jouw situatie. Wil je zonnepanelen plaatsen om het jaarlijkse stroomverbruik van jouw bedrijf te voorzien van groene stroom. Of wil je zonnepanelen installeren als grootverbruiker, om zonne-energie op te wekken voor het net? Hoeveel stroom heb ik nodig en hoeveel panelen kan ik op het dak plaatsen. 

Voor zonnepanelen voor bedrijven zijn er ook een aantal interessante landelijke subsidies zonnepanelen door de overheid opgesteld. Allemaal zaken die het investeren in zonnepanelen voor bedrijven interessant maakt. Wil je meer weten over verduurzaming van jouw bedrijfspand? Neem dan gerust contact op met Zonnepanelen Brabant. 

zonnepanelen-1

Zonnepanelen Brabant

Lokale Specialist sinds 2008

zonnepanelen-2

Hoeveel panelen heb ik nodig

Zonnepanelen intekenen

Hoeveel panelen heb ik nodig om mijn bedrijfspand te voorzien van zonnepanelen? Zonnepanelen Brabant kan dit heel nauwkeurig berekenen middels een zonnepanelen legplan. Met speciale software meten wij het dak op, waarna we vervolgens de zonnepanelen intekenen. 

Een legplan is een tekening van het dak van het bedrijfspand, waarbij we rekening houden met alle obstakels. Op een schuin dak heb je ongeveer 1,5 m2 per zonnepanelen nodig. 

Op een plat dak is dit ongeveer 2,5 m2 omdat je moet voorkomen dat de zonnepanelen schaduw op elkaar werpen. Schaduwval zorgt voor een mindere opbrengst zonnepanelen. We bereken precies het aantal benodigde zonnepanelen.

Op een plat dak kan je de ideale hellingshoek van 30 tot 40 graden hanteren, waardoor er meer zonnepanelen op plat dak passen. Tevens moeten de panelen en omvormer zonnepanelen hun warmte kwijt kunnen. We zorgen dan ook voor voldoende ventilatie. 

zonnepanelen brabant 500 2

Subsidie zonnepanelen bedrijfspand

EIA Energie Investeringsaftrek

De overheid heeft een aantal stimulerende subsidie zonnepanelen bedrijfspand regelingen opgesteld voor de aanschaf van zonnepanelen voor bedrijven. De EIA Energie Investeringsaftrek tot een installatie van 3x80A. Installaties hoger dan 15 kWp geldt de SDE subsidie. 

Daarnaast kan je gebruikmaken van de Kleinschaligheids InversteringsAftrek (KIA) en de Baangerelateerde investeringskorting (BIK) voor 2021 en 2022. 

De BIK is een tijdelijke aanvulling op reeds bestaande stimuleringsmaatregelen zoals de Kleinschaligheids Investeringsaftrek (KIA), de energie-investeringsaftrek (EIA) en de willekeurige afschrijving milieu-bedrijfsmiddelen (VAMIL). 

Ondernemers kunnen de verschillende investering regelingen dan ook tegelijkertijd toepassen waarbij het voordeel van beide subsidies geldt. De aanvraag van EIA en SDE subsidie is maatwerk, daarom kan Zonnepanelen Brabant jou helpen bij de aanvragen. 

Voordelen zonnepanelen bedrijven

Zonnepanelen op bedrijfspand

Er zijn vele voordelen zonnepanelen bedrijven op te noemen en is daarom een slimme en duurzame investering. Zonnepanelen op bedrijfspand leveren de volgende voordelen op:

– Zowel nu als in de toekomst besparen op energiekosten.
– Profijt van fiscaal voordeel en zonnepanelen subsidie regelingen.
– Verhoog de waarde van uw pand, verhoog uw energielabel.
– Bescherming van het milieu, geen CO2 uitstoot. 
– Onafhankelijk van energie bedrijven en de schommelende prijzen.
– Groene uitstraling van je bedrijf als Maatschappelijk Verantwoord Ondernemer.
– Verhoging van energielabel van jouw bedrijfspand.

Vraag een gratis dakscan aan bij Zonnepanelen Brabant, zodat je snel ziet wat de mogelijkheden zijn van zonnepanelen plaatsen op het dak van jouw bedrijfspand.