kleinlogo-zonnepanelen

Hoe werken zonnepanelen?

Vraag nu informatie en vrijblijvende offerte aan

Hoe werken zonnepanelen

Zonnepanelen onderdelen

Hoe werken zonnepanelen? Zonnepanelen zetten zonne-energie om in elektriciteit. Een zonnepanelen systeem bij Zonnepanelen Brabant bestaat uit de volgende zonnepanelen onderdelen: zonnepanelen, omvormer, solar bekabeling en elektrische materialen voor het aansluiten van de PV-installatie. 

De zonnepanelen omvormer zet de zonne-energie om naar 230 volt wisselstroom. Zodat je in huis of op kantoor de elektrische apparaten kan voorzien van jouw eigen groene stroom. Met zonnepanelen bespaar je niet alleen flink op de energiekosten, maar je bent ook duurzaam bezig. 

Je profiteert jarenlang van de opbrengsten en tevens ben je goed voorbereid op een stroom- en gasloze toekomst. Daarnaast draag je ook nog eens bij aan de vermindering van de CO2 uitstoot. Zonnepanelen gaan 25 jaar tot 40 jaar mee, dus reken je winst per jaar alvast uit. 

zonnepanelen brabant 200

Zonnepanelen Brabant

Lokale Specialist sinds 2008

soorten zonnepanelen installeren soorten Wat kost een zonnepaneel hoe groot is een zonnepaneel

Zwarte of blauwe zonnepanelen

Wat doen zonnepanelen

Een zonnepanelen systeem bestaat uit een zwarte of blauwe zonnepanelen. Wat doen zonnepanelen? De soorten zonnepanelen wekken stroom op door gebruik te maken van licht. Zonnepanelen werken niet alleen met vol zonlicht. Als het bewolkt is, dan wordt er ook zonnestroom opgewekt. 

In dat geval is de zonnepanelen opbrengst minder dan wanneer de zon volop schijnt. Het vermogen van een zonnepaneel wordt uitgedrukt in Wattpiek (Wp). De hoeveelheid Wattpiek van een zonnepaneel staat voor de opbrengst in de meest ideale omstandigheden. 

Dit gebeurt wanneer de ligging precies goed is en er veel licht op het paneel schijnt. Hoe hoger het vermogen van het paneel is, des te meer rendement zonnepanelen opleveren. Laat je door onze experts goed adviseren wat de mogelijkheden zijn op het gebied van zonnepanelen plaatsen in jouw woonplaats in Brabant. 

wat is een omvormer zonnepanelen beste omvormer zonnepanelen

Omvormer voor zonnepanelen

SolarEdge omvormer

Zonder omvormer werkt een zonnepanelen systeem niet. De omvormer voor zonnepanelen  is als het ware het hart van de PV-installatie. De panelen worden op de omvormer zonnepanelen aangesloten. 

De omvormer voor zonnepanelen zorgt dat de gelijkstroom van de zonnepanelen wordt omgezet in wisselstroom. Wisselstroom is de spanning waarop ons hele energienet werkt. De keuze voor de juiste omvormer bepaalt voor een groot deel het rendement van het zonnepanelen systeem. 

Zonnepanelen Brabant levert hoge kwaliteit omvormers aan van ’s werelds grootste omvormer fabrikanten zoals SolarEdge omvormer, Solax en SMA omvormer. Daardoor is jouw PV-installatie verzekerd van het hoogste rendement. Met onze software bepalen wij zeer nauwkeurig de juiste omvormer voor jouw situatie.

zonnepanelen voor uw bedrijfspand

Bekabeling zonnepanelen

Omvormer aansluiten

Met de solar bekabeling zonnepanelen wordt de omvormer zonnepanelen aangesloten op jouw meterkast. Voor de omvormer aansluiten maken wij een aparte groep in de meterkast. Waarom wij dit doen? Dat heeft te maken met de veiligheid. 

Een huisinstallatie is in het algemeen ontworpen op maximaal 16 ampère (3680 watt). Indien de zonnepanelen niet op een aparte groep in de meterkast aangesloten dan kan er meer dan 16 ampère gaan lopen. Daardoor loop je het gevaar op kortsluiting of zelfs brand. Zonnepanelen Brabant zorgt altijd voor een veilige aansluiting. 

Bovendien is het ook wettelijk verplicht om de bekabeling zonnepanelen voor de omvormer aansluiten op deze manier te verrichten. De omvormer is het meest gevoelige en tegelijkertijd het belangrijkste onderdeel van een zonnepanelen systeem. Het is daarom belangrijk dat je voor de beste zonnepanelen omvormer kiest en een goede aansluiting.

Energiemeter zonnepanelen

De werking van zonnepanelen

De werking van zonnepanelen kan je in gebruik nemen wanneer je de zonnepanelen hebt aangemeld. Na de gehele installatie moet je namelijk de zonnepanelen aanmelden bij de energieleverancier. Dit is overigens wettelijk verplicht. 

Nadat wij de zonnepanelen hebben geïnstalleerd ontvang je een oplever document van ons. Daar staan alle gegevens in die je nodig hebt voor het aanmelden zonnepanelen bij energieleveren.nl

Zodra je de zonnepanelen hebt aangemeld bij de energieleverancier kom je ook in aanmerking om te salderen. Je ontvangt dan een kleine vergoeding voor de teruggeleverde energie. 

Na de aanmelding van de PV-installatie controleert de netbeheerder of je een geschikte digitale energiemeter zonnepanelen hebt. Indien je nog een analoge energiemeter zonder draaischijf hebt, wordt deze door jouw netbeheerder kosteloos vervangen. 

De elektriciteitsmeter registreert de opgewekte zonne-energie. Veel meters zijn geschikt om energie terug te leveren. Met een analoge meter zonder draaischijf is het echter niet mogelijk om te salderen of de teruglevering te registreren.