Hoe weet ik of mijn dak geschikt voor zonnepanelen is?

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen? Check het hier

Steeds meer mensen stappen over op zonnepanelen om zelf groene energie op te wekken. Maar voordat je zonnepanelen kunt plaatsen, is het belangrijk om te weten of je dak geschikt is. Niet elk dak is namelijk geschikt voor zonnepanelen installeren. Hoe bepaal je of jouw dak geschikt is voor zonnepanelen? 

Zonnepanelen hoe geschikt is je dak?

Om te bepalen of je dak geschikt is voor zonnepanelen, wordt gekeken naar een aantal punten, zoals welke panelen het beste zijn voor jouw situatie als ook de ligging en staat van je dak. 

#1 Oriënteer je op de soorten zonnepanelen

soorten zonnepanelen voor is mijn dak geschikt voor zonnepanelen

Voordat je kunt bepalen of jouw dak geschikt is voor zonnepanelen, is het belangrijk om je te oriënteren op de verschillende soorten zonnepanelen. Er zijn verschillende soorten zonnepanelen op de markt, die elk hun eigen voor- en nadelen hebben. Zo zijn er monokristallijne, polykristallijne zonnepanelen en dunne film zonnepanelen. De keuze voor een bepaald type zonnepaneel is afhankelijk van diverse factoren, zoals je beschikbare budget en de gewenste zonne-energie opbrengst.

#2 Bepaal de ligging van je dak

ligging dak bepalen voor zonnepanelen

Om te bepalen of jouw dak geschikt is voor zonnepanelen, is het belangrijk om te weten hoe je dak ligt ten opzichte van de zon. Het ideale dak voor zonnepanelen ligt op het zuiden en heeft een hellingshoek van 30 tot 35 graden. Maar ook daken die op het zuidoosten of zuidwesten liggen, zijn geschikt. Op een oostelijk of westelijk georiënteerd dak behaal je weliswaar een lagere opbrengst, maar dit kan nog steeds interessant zijn.

#3 Controleer de staat van je dak

Zonnepaneel dakpan is mijn dak geschikt voor zonnepanelen

Als je hebt vastgesteld dat de ligging van je dak geschikt is voor zonnepanelen, is het ook belangrijk om de staat van je dak te controleren. Zonnepanelen hebben namelijk een lange levensduur, dus het is belangrijk dat je dak ook nog in goede staat is. Controleer of er beschadigingen of andere gebreken aanwezig zijn. Indien dit het geval is, laat dan eerst je dak repareren.

Laat je dak checken door een zonnepanelen specialist

Twijfel je of jouw dak geschikt voor zonnepanelen is? Dan kun je het beste een specialist inschakelen. Zonnepanelen Brabant helpt je bij het bepalen van de geschiktheid van je dak en we adviseren je over de beste plaatsing van de zonnepanelen. Daarnaast verzorgen wij de gehele zonnepanelen installatie en ontvang je bovendien garantie op de installatie en het vermogen van de zonnepanelen (zonnepanelen vermogensgarantie).

Conclusie dak geschikt voor zonnepanelen

is mijn dak geschikt voor zonnepanelen

Om te bepalen of jouw dak geschikt is voor zonnepanelen, zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. Zo is de ligging van je dak ten opzichte van de zon belangrijk, net als de staat van je dak. Laat bij twijfel altijd adviseren door een specialist van Zonnepanelen-Brabant. Zo weet je zeker dat je optimaal profiteert van de voordelen. Met zonnepanelen op dak profiteer je van duurzame energieopwekking en een besparing op je maandelijkse energierekening, terwijl je tegelijkertijd bijdraagt aan een beter milieu. Wil je de nadelen weten, bekijk dan ons blog over wat zijn de nadelen zonnepanelen.

Ga voor duurzame energie

Wil je meer nieuws en informatie lezen over PV-installatie op je dak? Houd dan Zonnepanelen-Brabant in de gaten. Geregeld schrijven we nieuwe blog met nieuwtjes en tips over zonnepanelen kopenzonnepanelen plaatsenen onderhouden. Zoals wat is het gewicht zonnepanelen en wat houdt de afbouw salderingsregeling definitief in? Meer weten? Neem contact op met Zonnepanelen Brabant.