Hoe efficient zijn zonnepanelen bij bewolkt weer?

Hoe efficient zijn zonnepanelen bij bewolkt weer? Werken ze?

Wanneer je zonnepanelen koopt, vraag jij je misschien af hoe efficiënt zijn zonnepanelen bij bewolkt weer? Kan het PV-systeem voldoende energie opwekken tijdens bewolkte dagen of misschien op regenachtige dagen?

Hoewel deze zorgen waar kunnen zijn, moet je weten dat, hoewel zonnepanelen zonlicht nodig hebben om te functioneren, ze niet stoppen met werken op bewolkte dagen. Ze genereren misschien minder energie op bewolkte dagen, maar afhankelijk van het rendement, de kwaliteit en het type zonnepaneel, functioneren ze wel. We gaan verder in op hoe efficient zijn zonnepanelen op een bewolkte dag. 

hoe efficient zijn zonnepanelen

Heeft een bewolkte dag invloed op de productiviteit van een zonnepaneel?

De precieze hoeveelheid energieproductie hangt af van verschillende factoren, zoals de kwaliteit van de zonnepanelen, de dichtheid van de wolken en de ligging van het zonnepaneel systeem. Er zijn sommige panelen die perfect werken bij gereflecteerd en diffuus licht. Ze kunnen een breed spectrum van zonnespectra, zoals de blauwe en rode golflengten, perfect opvangen. Waardoor ze zelfs op bewolkte dagen meer zonnepanelen opbrengst genereren.

Tenzij er een hoge wolkendichtheid is die de hemel volledig afdekt en de zonnestralen tegenhoudt, is er geen onderbreking in de werking van een zonnepaneel. Je hebt misschien gemerkt dat je ook tijdens bewolkte dagen groene stroom opwekt. Het is dus duidelijk dat de zonnestralen ook op bewolkte of gedeeltelijk bewolkte dagen niet stoppen met doordringen.

Wat heeft een zonnepaneel nodig om zonne energie op te wekken?

De belangrijkste voorwaarde voor de productie van zonne energie is daglicht, niet alleen zonlicht. Om energie op te wekken maken fotovoltaïsche panelen gebruik van direct of indirect zonlicht. Voor het maken van zonnepanelen worden kleine eenheden gebruikt, die zonnecellen worden genoemd. Deze cellen werken door fotonen te absorberen en vervolgens om te zetten in elektriciteit.

De stroom die ze opwekken wordt fotovoltaïsche energie genoemd, die wordt omgezet in lichtstroom. Vervolgens wordt deze energie doorgegeven aan de zonnepanelen omvormer en omgezet in wisselstroom om de meeste elektrische apparaten te laten werken. De stroom die ze opnemen komt niet alleen van de zichtbare lichtstralen, maar ook van de golflengten die zelfs door de wolken heen dringen. Je hoeft je dus geen al te grote zorgen te maken over de vraag hoe efficient zijn zonnepanelen en over de energieproductie van je zonnepanelen bij bewolkt weer.

zonnepanelen voor melkveehouders

Hoe ga je om met een incidentele terugval van zonnepanelen rendement?

Er kan een daling van 10-25% optreden in het zonnepanelen rendement van de productie van zonne-energie in vergelijking met gewone zonnige dagen. De panelen zorgen niet voor een piekrendement, zoals op andere zonnige dagen. Maar wolken tasten de zonnepanelen opbrengst minder aan dan je denkt. Maak je dus niet al te grote zorgen over hoe efficient zijn zonnepanelen op bewolkte dagen. Om de verliezen op een regenachtige dag goed te maken, kan je kiezen voor de beste zonnepanelen omvormers en slimme meters, zodat je PV-systeem klaar is voor het wisselende weer. 

Tot slot over hoe efficiënt zijn zonnepanelen 

Laat de kwestie van bewolkt weer je niet ongerust maken terwijl je investeert in zonnepanelen op dak voor je woning of kantoor. Gelukkig is Zonnepanelen Brabant er voor je, de toonaangevende installateur van zonnepanelen in Brabant. Wij helpen je om de energieproblemen het hoofd te bieden met optimaal efficiënte zonnepanelen. We beantwoorden ook al je vragen over hoe efficiënt zijn zonnepanelen. 

Onze zonnepanelen zijn vervaardigd met hoogwaardige materialen die helpen om breder zonlicht te vangen. We hanteren ook strenge kwaliteitsnormen omdat we geloven dat kwaliteit de sleutel is tot succes. Bij Zonnepanelen Brabant krijg je dus de beste functionaliteit van zonnepanelen bij bewolkt weer. Neem contact met ons op om je zonnepaneel thuis of op kantoor te laten installeren.

Wil je meer nieuws en informatie lezen over zonnepanelen? Houd dan Zonnepanelen Brabant in de gaten. Geregeld schrijven we nieuwe blogs met nieuwtjes en tips over zonnepanelen, zoals wat zijn de 4 meest voorkomende omvormers zonnepanelen problemen. En wat zijn de 6 redenen waarom investeren in zonnepanelen.

Bij Zonnepanelen Brabant kan je terecht voor zonnepanelen kopen en installeren. Vergeet ook niet dat je vanaf 1 januari de afschaffing btw zonnepanelen 2023 geldt. Meer weten? Neem contact op met Zonnepanelen Brabant. En ga je op vakantie met de camper? Dan heb je altijd stroom met zonnepaneel camper.