Energie besparen tijdens thuiswerken

Energie besparen tijdens thuiswerken

Energie besparen kan tijdens thuiswerken

We werken steeds vaker thuis, het is de nieuwe norm geworden. Ons huis verandert langzaam in een mengeling van kantoor en woonruimte. Hoe kan je energie besparen tijden thuiswerken? 

Tijdens thuiswerken laad je laptop en telefoon op. Je gebruikt het koffiezet apparaat, de waterkoker en de verwarming. Doordat je thuiswerkt kan je tussendoor ook de wasmachine en vaatwasser aanzetten. 

Kortom, je verbruikt meer energie op de dag doordat je thuis aan het werk bent. Hoe kan je dan energie besparen tijdens thuiswerken? We leggen dit aan je uit. 

energie besparen

Optimaal gebruik van groene energie

Als je al zonnepanelen op je dak hebt liggen, maak je tijdens het thuiswerken optimaal gebruik van de opgewekte groene energie. De PV-installatie zorgt er namelijk voor dat je alle apparaten in huis gewoon kan gebruiken. En dat je zelfs op de koude winterdagen de elektrische verwarming een graadje hoger kan zetten, zonder dat dit een grote aanslag is op het milieu of de energierekening. 

Mocht je nog geen zonnepanelen op je dak hebben, dan is dit een goed moment om over te gaan tot zonnepanelen kopenSlim investeren in duurzame energie is tevens verantwoord ondernemen en thuiswerken. Je hebt hier niet alleen profijt van als je thuiswerkt, maar het gehele jaar door. 

Duurzaam ondernemen

Zonnepanelen installeren is de manier om thuis zo voordelig, milieubewust en energiezuinig te werken. Je kan als thuiswerker kiezen voor groene energie, welke is opgewekt door de zonnepanelen op je dak. Het zonnepanelen systeem heb je namelijk snel terugverdient, zeker als je thuiswerkt. Met duurzaam ondernemen kan je niet snel genoeg starten.

Hoe snel verdien je zonnepanelen terug? Je verdient de zonnepanelen in zo’n 6 tot 7 jaar al terug. De panelen worden steeds beter en goedkoper, daarnaast mag je ook nog een na aankoop de btw zonnepanelen terugvragen. Met een gemiddelde installatie van 10 zonnepanelen en een goede omvormer ligt de terugverdientijd op 6,9 jaar. 

Na deze periode is alle zonne-energie die je opwekt gratis. Zonnepanelen hebben een levensduur van tenminste 25 jaar, wat kan oplopen tot 35-40 jaar. De enige kosten die je na de de installatie nog hebt is na 10 tot 13 jaar de omvormer vervangen. Zonnepanelen hebben nauwelijks onderhoud nodig. 

Is onderhoud zonnepanelen nodig? Zonnepanelen hebben weinig onderhoud nodig, waardoor ze goedkoop in gebruik zijn. Een grondige onderhoudsbeurt hoeft slecht één keer in de vijf of zes jaar plaats te vinden. Wel is het belangrijk om de zonnepanelen schoon te houden. 

Zonnepanelen kopen zonnepanelen installeren zonnepanelen op dak dakkapel

Zelfvoorzienend energie opwekken

Zelfvoorzienend energie opwekken met een zonnepanelen systeem op je dak. Doordat je zelf de energie opwekt, ben je niet meer afhankelijk van de alsmaar stijgende energieprijzen. Bovendien profiteer je van een jaarlijks rendement welke tussen de 10 en 14% ligt. 

Daarnaast kan je gewoon alle elektrische apparaten in huis gebruiken. Vooral in de zomer draaien zonnepanelen overuren en kan je de geproduceerde energie direct omzetten in de dagelijkse consumptie. 

Je wekt meer zonne energie tijdens zomertijd op dan in de winter. Verbruik je niet alle energie, dan kan deze eenvoudig eenvoudig via saldering weer terug verkopen aan de elektriciteitsmaatschappij. Dit is hoe je met een dag thuiswerken echt geld kan verdienen. 

Daarnaast bieden zonnepanelen natuurlijk nog veel meer voordelen, zoals: 
– Makkelijke en snelle installatie. 
– Besparing op maandelijkse energielasten. 
– Onderhoudsvrij (1 keer per jaar). 
– Onafhankelijk van de jaarlijkse stijgende energie prijzen.
– Schone energiebron.
– Lange levensduur van 25-40 jaar.
– Vermogensgarantie van 85% na 25 jaar.
– Hoog financieel rendement tussen de 10 en 14% per jaar.

boerderij accu Opslag duurzame energie

Energie besparen tips

Naast gebruik van zonnepanelen kan je uiteraard ook duurzamer omgaan met de energie. Door een app te installeren van je zonnepanelen, krijg je duidelijk inzicht in het verbruik. Dit heeft een stimulerend effect, waardoor je meer bewust van je verbruik. Gevolg is dat je vaker nadenkt over het gebruik van elektrische apparaten en je verbruik daardoor daalt. We hebben als zonnepanelen bedrijf nog enkele andere energie besparen tips voor je. 

Energiezuinig verwarmen

Installeer bij voorkeur je thuiskantoor in een ruimte die je kan afsluiten van de rest van de woning. Verwarm alleen deze ruimte tijdens werkuren. Door energiezuinig verwarmen bespaar je gelijk op de energierekening. De rest van de woning gebruik je nu toch even niet. Gebruik bijvoorbeeld infrarood panelen, welke binnen 8 tot 15 minuten warm zijn en heel gericht een werkplek kunnen verwarmen. Zeer zuinig in verbruik en direct energie besparen.

Natuurlijke lichtbronnen

Profiteer van natuurlijke lichtbronnen. Zet je bureau zo dicht mogelijk bij het raam, zodat je een maximale natuurlijke lichtinval hebt. Daardoor hoef je geen lamp aan te doen. Bovendien zal het zonlicht je ook nog eens extra verwarmen, wat mooi meegenomen is. Heb je toch licht nodig, kies van voor led-verlichting. Per lamp spaar je ongeveer 12 euro per jaar uit. Gebruik een sensor, zodat de lichten automatisch doven als je de kamer verlaat. Hierdoor kan je eenvoudig energie besparen tijdens thuiswerken. 

Gebruik een laptop

Computers, printers en telefoons zijn energievreters. Gebruik een laptop in plaats van een vaste computer. Een laptop kan je opladen en daarna gebruiken zonder dat deze in het stopcontact zit. Hierdoor kan je eenvoudig energie besparen.

zonnepanelen brabant 200

Apparaat opgeladen? Trek de stekker eruit

Een makkelijke manier van energie besparen, leg je apparaten niet langer dan nodig aan de stroom. Laad je laptop alleen op als de accu bijna leeg is. En ontkoppel deze weer als hij opgeladen is. Hetzelfde geldt voor je telefoon, draadloze headset en andere oplaadbare apparaten. 

Laad apparaten niet in de nacht op, omdat ze dan langer in het stopcontact zitten dan nodig is. Je voorkomt daarmee sluipverbruik. en de batterij gaat langer mee. Voorkom dat je apparaten in de stand-by stand gaan. Een multi-stekkerdoos die je met één schakelaar aan- of uitzet is hiervoor een handige tool. 

Ontkalk je apparaten vaker

Tijdens thuiswerken hebben je koffiezetapparaat en waterkoker het zwaarder te verduren. Je drinkt immers meer koffie en/of thee. Door intensief gebruik laat de kalkaanslag zich eerder zien dat voorheen. Wil je energie besparen tijdens thuiswerken, ontkalk je apparaten dan wat vaker. Hierdoor verbruiken ze namelijk minder stroom. 

Douche niet langer dan nodig

Het is heel verleidelijk om ’s morgensvroeg als je opstaat langer te douchen dan normaal. Je hebt immers geen reistijd. Maar wees hier wat strenger in voor jezelf. Douche niet langer dan noodzakelijk, want langer douchen kost alleen maar meer energie. 

zonnepaneel leggen

Overstappen naar groene energie?

Wil je overstappen naar groene energie in de vorm van zonnepanelen op dak? Neem dan vrijblijvend contact op met een adviseur van Zonnepanelen Brabant. Mede door onze jarenlange ervaring en het feit dat wij werken met de nieuwste technieken kunnen wij je deskundig advies geven op het gebied van groene energie. 

Denk hierbij aan: 
– Zonnepanelen installeren op je dak.
– Verbeterde isolatie van je woning.
– Elektrisch verwarmen middels infrarood verwarming. 
– Vervanging van oude apparaten naar duurzame en zuinige modellen.

Gebruik altijd groene energie voor je woning of bedrijf, aangezien dit goed is voor het milieu. Heb je nog geen zonnepanelen? Denk dan na over overstappen naar groene energie met zonnepanelen op je dak. Binnen 6 tot 7 jaar heb je de investering al terugverdiend. Na deze periode profiteer je niet alleen van duurzame energie, maar ook van gratis energie. Laat een gratis dakscan uitvoeren door Zonnepanelen Brabant en kom erachter of jouw dak geschikt is voor zonnepanelen installeren