kleinlogo-zonnepanelen

Afmeting zonnepaneel

Vraag nu informatie en vrijblijvende offerte aan

Afmeting zonnepaneel

Zonnepanelen afmetingen

De afmeting zonnepaneel is verschillend. Zonnepanelen zijn verkrijgbaar in diverse afmetingen. Met de zonnepanelen afmetingen bepaal je hoeveel zonnepanelen er op het dak passen. Kies het formaat zonnepaneel dat bij jou past. 

Afhankelijk van de oppervlakte van het dak, het aantal panelen dat je wilt plaatsen en de manier waarop je de panelen wilt laten plaatsen (in portretvorm of liggend) kan het belangrijk zijn om te kiezen voor een standaard afmeting zonnepaneel. 

Bij Zonnepanelen Brabant hebben we inmiddels veel referenties, en daardoor veel ervaring in zonnepanelen plaatsen. Wij kunnen je dan ook uitstekend adviseren op het gebied van type zonnepaneel, afmeting zonnepaneel en de opstelling van de zonnepanelen op jouw dak. 

Afmeting zonnepaneel zonnepanelen-schuindak-fijnaart

Zonnepanelen Brabant

Lokale Specialist sinds 2008

zonnepanelen-schansopstelling-roosendaal

Afmeting standaard zonnepaneel

Afmeting zonnepanelen plat dak

Afmeting standaard zonnepanelen is mede bepalend voor het vermogen, het aantal Wattpiek. Over het algemeen genomen worden de volgende drie standaard afmetingen zonnepanelen installeren gehanteerd: 

– 1257 lengte x 977 breedte mm: klein formaat met een vermogen van 190 tot 205 Wp.
– 1650 lengte x 1000 breedte mm: meest gebruikte afmeting. Doorgaans zonnepanelen van 245 tot 265 Wp.
– 1956 lengte x 992 breedte mm: extra groot formaat. Zonnepanelen van 285 tot 300 Wp. 

Ook de dikte van het zonnepanelen heeft bij de meeste zonnepanelen een standaard afmeting van 35 tot 50 mm. Geschikt voor afmeting zonnepanelen plat dak en schuin dak. Zonnepanelen voor accu-systemen zijn in nog meer verschillende formaten leverbaar. 

Zonnepanelen Brabant heeft veel ervaring in het plaatsen van zonnepanelen particulier op plat dak of schuin dak. En op daken van zonnepanelen bedrijf. Vraag geheel vrijblijvend een offerte zonnepanelen aan of neem contact op met één van onze collega’s, zij staan je graag te woord.

Bergen Op Zoom Afmeting zonnepaneel Omvormer zonnepanelen

Afmetingen zonnepanelen

Wat zijn afmetingen van zonnepanelen?

Bij de berekening van het aantal benodigde zonnepanelen houdt onze adviseur rekening met de omvang van het dak. Ook de hoek van het dak speelt een belangrijke rol in de berekening van de opbrengst. Met speciale 3D software ontwerpt onze specialist van tevoren de ideale dak opstelling, een legplan zonnepanelen. 

Bij het intekenen van de zonnepanelen wordt rekening gehouden met de afmetingen zonnepanelen. Een legplan is een tekening van jouw dak met alle obstakels, zoals pijpen, dakkapellen en dakramen. 

Vervolgens tekenen we de zonnepanelen in, waarbij we ook rekening houden met esthetiek. Voor schuine daken adviseren we altijd de zwarte panelen, de zogenoemde Poly kristallijn zonnepanelen. Deze geven meer elektriciteit bij direct zonlicht. 

Voor plat dak afmetingen zonnepanelen adviseren we de blauwe Poly kristallijn zonnepaneel. Deze worden in waaier gelegd. Ze zijn minder mooi om te zien, maar omdat ze op een plat dak liggen, zijn ze minder zichtbaar.

Afmetingen zonnepanelen SunPower

SunPower zonnepanelen

SunPower zonnepanelen zijn de meest krachtige zonnepanelen op de markt. Er zijn grote kwaliteit verschillen bij zonnepanelen kopen. Technische verschillen die invloed hebben op de levensduur, degradatie en opbrengst. Wij leveren alleen A-merken zonnepanelen, zoals SunPower. Hoog rendement een lange technische levensduur van 40 jaar. 

Onze zonnepanelen zijn de beste keuze met het hoogste vermogen en rendement. SunPower zonnepanelen 400 Wp zorgen voor een maximaal vermogen en optimale besparing. Het voordeel van SunPower zonnepanelen is dat op daken met gebrek aan ruimte toch een hoge opbrengst kan worden gerealiseerd.

SunPower is een Amerikaanse fabrikant die Maxeon 3 zonnepanelen van 400 Wp maakt. De afmetingen zonnepanelen SunPower Maxeon is 1,69m x 1,05 m. Met 22,6% per paneel efficiency. 

De SunPower zonnepanelen onderscheiden zich al jaren door het zeer hoge rendement per m2. De SunPower Maxeon 3 serie, afgekort SunPower MAX 3 serie, heeft met 400 Wp het meest krachtige zonnepaneel ter wereld. Vraag Zonnepanelen Brabant om meer informatie.