kleinlogo-zonnepanelen

Accu voor jouw bedrijf

Vraag nu informatie en vrijblijvende offerte aan

Accu voor jouw bedrijf

Accu zonnepanelen

Met een accu voor jouw bedrijf sla je zonne-energie zelf op in plaats van de extra energie af te geven aan het elektriciteitsnet. We moeten verduurzamen en nog groener te werk gaan. Als we de verduurzaming kunnen combineren met interessante investeringsmodellen die een goed rendement opleveren, creëren we een win-win situatie voor iedereen.

Zonnepanelen hebben zich al lang en breed bewezen als een duurzame en zeer rendabele investering. Maar we kunnen nog een stap verder gaan, door een accu voor jouw bedrijf te plaatsen. Dit is zeecontainer accu met Lithium Ion accu’s.

Met een accu zonnepanelen sla je alle energie die je opwekt de PV-installatie zelf op. De opgeslagen zonne-energie gebruik je vervolgens op een ander moment wanneer je het nodig hebt. Met een accu op je eigen boeren terrein haal je werkelijk het maximale rendement uit de zon.

container zonnepanelen brabant Opslag duurzame energie opslag duurzame energie

Zonnepanelen Brabant

Lokale Specialist sinds 2008

paarden agri bedrijven melkveehouders

Accu voor agrarische bedrijven

Zonnepanelen accu opslag

Met een accu voor agrarische bedrijven sla je alle opgewekte energie op je eigen erf op. Veel agrarische bedrijven hebben een groot dakoppervlak om voldoende zonne-energie op te wekken. Deze agrarische bedrijven zijn op te delen in twee categorieën, namelijk de zakelijke kleinverbruikers en grootverbruikers.

De overheid heeft aantrekkelijke fiscale voordelen en subsidie regelingen opgesteld voor de investering in zonnepanelen. Deze zijn ingesteld om de investering in duurzame energie extra te stimuleren. Indien je als bedrijf investeert in zonnepanelen zijn er vijf vormen van subsidie en/of fiscale aftrek waar je voor in aanmerking kan komen, namelijk:
1. Milieu-investeringsaftrek (MIA)
2. Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (VAMIL)
3. Energie-investeringsaftrek (EIA)
4. Kleinschaligheidsaftrek (KIA)
5. SDE+ regeling

Agrarische kleinverbruikers tot en met 3 x 80A maken gebruik van de salderingsregeling en KIA. Grootverbruikers (meer dan 3 x 80A) komen in aanmerking voor de SDE+ subsidie zonnepanelen. Iedere provincie, regio of gemeente bepaalt daarbij zelf welke maatregelen zij subsidiëren en welke voorwaarden daar aan zijn verbonden. De maximale subsidie bedragen lopen hierbij uiteen.

Wil je meer weten over de salderingsregeling na 2023? Neem dan zeker contact op met Zonnepanelen Brabant. Wij zijn de zonnepanelen specialist in de regio Brabant. Ook vragen over subsidies en fiscale voordelen voor bij jouw bedrijf zonnepanelen plaatsen kan je bij ons terecht. Wij geven deskundig advies en zijn op de hoogte van de laatste regelingen van de overheid. 

boerderij Accu oplossingen varkenshouders zonnepanelen voor geitenhouders agri

Salderingsregeling zonnepanelen

Salderingsregeling na 2023

Het einde van de salderingsregeling zonnepanelen is in zicht. Vanaf 1 januari 2023 wordt de salderingsregeling langzaam afgebouwd. Dit betekent dat de salderingsregeling na 2023 dan ook flink minder wordt. Alle stroom die je als bedrijf terug levert aan het net, wordt minder waard dan de energie die je ’s nachts of op minder zonnige dagen moet inkopen.

Ondanks dat je als bedrijf gedurende het hele jaar voldoende energie opwekt, moet je toch nog dure stroom inkopen. Dit is natuurlijk zonde, waarbij je niet het volledige rendement eruit haalt. Op de momenten dat de zon minder hard schijnt, kan je niet voldoende energie opwekken om jezelf te voorzien van stroom.

Ditzelfde geldt nu al voor de grootverbruikers. Over alle stroom die je inkoopt betaalt een grootverbruiker energiebelasting, Opslag Duurzame Energie en transportkosten. Terwijl je als agrarisch bedrijf voldoende energie opwekt voor een heel jaarverbruik. Het elektriciteitsnet fungeert eigenlijk als opslag van de door jou opgewekte zonne-energie. Jammer, want dat kost je geld.

Daarbij komt ook dat de opslag op het net op veel plekken in Nederland vol raakt. Ondanks dat netbeheerders investeren in het uitbreiden van de netcapaciteit, ontvangen veel agrarische bedrijven bij hun subsidie aanvraag een negatieve respons. Dit betekent dat dat netbeheerder geen mogelijkheid ziet om nog meer stroom over het net te transporteren.

Als je als boer niet de zonnepanelen installatie kan aansluiten op het net, wordt vaak afgezien de investering. Dit kan niet de bedoeling zijn. Dit kan dan ook zeker anders, namelijk met een zonnepanelen accu voor jouw bedrijf, waar de duurzame energie wordt opgeslagen.

agrarische bedrijven Zonnepanelen voor fruittelers Zonnepanelen voor pluimveehouders geitenhouders opslag duurzame energie

Accu op eigen terrein

Accu op het erf

Door het plaatsen van een accu op eigen terrein, zetten we de volgende stap richting een nog duurzamer, goedkopere en onafhankelijker toekomst. Middels een accu op het erf wordt direct de opgewekte energie opgeslagen. Deze energie kan je op een later moment weer gebruiken. Met een accu voor jouw bedrijf haal je daadwerkelijk het maximale rendement uit de zon.

Een accu voor het opslaan van de opgewekte zonne-energie draagt vervolgens bij aan een nog duurzamer en schoner Nederland. Bovendien bespaar je als bedrijf veel geld op het inkopen van stroom bij de netbeheerder. Voor grootverbruikers gaat dit overigens direct in. Voor kleinverbruikers start dit vanaf de afbouw van de salderingsregeling na 2023.

Agrarische bedrijven hebben te maken met grote pieken in het stroomverbruik. Echter betaal je als agrariër het hele jaar door voor die momenten van maximaal verbruik. Een accu op het erf kan deze piek momenten zeer goed opvangen, zodat je opnieuw bespaart op hoge kosten. In sommige gevallen is het zelfs mogelijk over te gaan naar een lagere netaansluiting, wat weer een kostenbesparing oplevert.

boerderij geitenhouders

Accu voor zonnepanelen

Lithium Ion accu

Een accu voor zonnepanelen kan je bij Zonnepanelen Brabant kopen. Met onze accu oplossingen voor de agrarische sector wordt je als agrariër onafhankelijk van het net en het levert je een kostenbesparing op. De opslagcapaciteit van een accu is zeer groot, en dat wordt de komende jaren alleen maar nog groter. Een lithium Ion accu heeft een zeer betrouwbare techniek en lange levensduur van zo’n 20 jaar.

Zonnepanelen Brabant geeft dan ook een garantie af op de geleverde lithium Ion accu’s voor op het erf. Een garantie dat na 10 jaar de accu nog een capaciteit heeft van 80%. De 20ft zeecontainer bevat accu cellen Li-Ion, een omvormer DC/AC, Bms, Ems, klimaatbeheersing en een brandblus systeem. De zeecontainer accu is 6,06 m breed x 2,44 m lang x 2,59 m hoog.

Zet de eerste stap op weg naar volledige onafhankelijkheid van het net. Vraag een gratis offerte aan bij Zonnepanelen Brabant voor het plaatsen van een accu voor jouw bedrijf. Behaal met jouw zonnepanelen dak een nog hoger rendement en profiteer van lagere kosten. Ben je geïnteresseerd in een accu voor jouw bedrijf? Neem dan contact met ons op.

Zonnepanelen installeren

Zonnepanelen Brabant

Zonnepanelen installeren laat je doen door zonnepanelen installateur Brabant. Het installeren van zonnepanelen voor jouw agrarisch bedrijf is een goede investering. Je hebt daar nog jarenlang financieel voordeel van.

Onze installateurs zorgen voor een vakkundige installatie die op maat is uitgevoerd. Wij hebben vertrouwen in onze producten en installatie, waardoor je een goede garantie ontvangt op het gehele PV-systeem.

Wil je meer informatie ontvangen of direct zonnepanelen kopen? Neem dan contact op met de zonnepanelen specialist van Noord-Brabant. Onze adviseurs van Zonnepanelen Brabant staan voor jou klaar met advies en vak inhoudelijke kennis. Vul het contact formulier in of bel met onze experts via +31 (0)165-201134.