7 Tips bij zonnepanelen vergelijken 

Hoe kun je het beste zonnepanelen vergelijken?

Investeren in zonnepanelen op dak is een slimme, duurzame en verantwoorde keuze. Maar hoe weet je welke je zonnepanelen je moet kiezen en waar moet je op letten bij zonnepanelen vergelijken? We leggen die stapsgewijs aan je uit. 

Prijs van zonnepanelen vergelijken: 7 tips

De prijs van zonnepanelen kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de kwaliteit van de panelen, het type paneel, het merk, de efficiëntie, de garantie, de service en de installatiekosten. Hieronder volgt een korte toelichting op elk van deze factoren die belangrijk zijn bij zonnepanelen vergelijken. Al deze punten zijn bovendien van belang op de prijs zonnepanelen.

zonnepanelen vergelijken

#1 Kwaliteit van de panelen

De kwaliteit van de panelen kan de prijs beïnvloeden, omdat hoogwaardige zonnepanelen meestal duurder zijn dan panelen van lagere kwaliteit. Het is echter belangrijk om te onthouden dat hoogwaardige panelen over het algemeen efficiënter zijn en langer meegaan dan goedkopere panelen.

#2 Type paneel

Er zijn verschillende soorten zonnepanelen, waaronder monokristallijn, polykristallijn en dunne film panelen. Elk type paneel heeft zijn eigen voor- en nadelen, en de prijs kan variëren afhankelijk van het gekozen type. Wil je mooie zwarte panelen op het dak laten leggen dan kies je voor de mono-kristallijne zonnepanelen. De poly zonnepanelen hebben een blauwe kleur en worden als minder mooi beschouwd. Deze worden vaak op platte daken gelegd, zodat je ze niet ziet liggen. De zwarte varianten zijn vaak iets duurder in de aanschaf, maar zijn zichtbaar mooier.

#3 Merk zonnepaneel

De prijs van zonnepanelen kan ook variëren afhankelijk van het merk. Over het algemeen zijn bekende merken duurder dan minder bekende merken. De beste zonnepanelen merken zijn bijvoorbeeld SunPower, LG Solar, Panasonic en AEG. 

#4 Efficiëntie

Het rendement van zonnepanelen kan variëren, afhankelijk van het type paneel en de kwaliteit. Panelen met een hoger rendement zijn meestal duurder dan panelen met een lager rendement, maar leveren meer zonne-energie op die je direct kan gebruiken. 

zonnepanelen kopen zonnepanelen vergelijken

#5 Garantie

De garantie op de panelen kan ook van invloed zijn op de prijs. Panelen met een langere garantie zijn vaak duurder dan panelen met een kortere garantie. Zonnepanelen hebben vaak een garantietermijn van 10 tot 12 jaar met een vermogensgarantie van 25 jaar. De technische levensduur is ongeveer 40 jaar. Kijk bij de vermogensgarantie naar tenminste 85% na 25 jaar, want dat zijn de beste zonnepanelen met het hoogste rendement.

#6 Service

Sommige zonnepaneelbedrijven bieden extra service, zoals installatie, onderhoud en reparatie. Laat je door de experts van Zonnepanelen-Brabant goed adviseren wat de mogelijkheden zijn op het gebied van zonnepanelen plaatsen in de provincie Brabant. Bij ons kan je namelijk terecht voor deskundig vakmanschap en degelijk advies op maat. Wij stellen een gratis legplan op voor jouw woning in Oud Gastel, Bosschenhoofd, Halsteren en omgeving.

#7 Installatiekosten

De kosten voor het installeren van zonnepanelen kunnen variëren afhankelijk van de grootte van het systeem, de locatie, het type dak en de moeilijkheidsgraad van de installatie. De zonnepanelen installatie is opgebouwd uit zonnepanelen, omvormer zonnepanelen, bevestigingsmaterialen, solar bekabeling en elektrische materialen voor het aansluiten van de installatie. De zonnepanelen omvormer is nodig om zonne-energie om te zetten naar 230 volt wisselstroom. 

Zonnepanelen Brabant is de beste zonnepanelen leverancier Zonnepanelen prijs vergelijken

Type vergelijken zonnepanelen 

Bij type zonnepanelen vergelijken is het belangrijk om niet alleen naar de prijs en kosten te kijken, maar ook naar de kwaliteit, garantie, service en rendement. Alle 7 genoemde factoren wegen mee om de beste waarde voor je geld te krijgen bij het kiezen van de juiste en beste zonnepanelen.

Wil je meer nieuws en informatie lezen over PV-installatie, panelen en omvormers? Houd dan Zonnepanelen Brabant in de gaten. Geregeld schrijven we nieuwe blogs met nieuwtjes en tips over zonnepanelen kopenzonnepanelen plaatsen en onderhouden. Bekijk ook eens het blog over waar op letten bij zonnepanelen prijs vergelijken. Mocht je nog vragen of meer informatie willen over een zonnepanelen-installatie neem gerust een keer contact op met Zonnepanelen Brabant.