6 redenen waarom investeren in zonnepanelen

Waarom investeren in zonnepanelen een slimme keuze is

Als consument zijn er tal van redenen om te overwegen om te investeren in zonnepanelen. Steeds meer aandacht wordt er besteed aan de verduurzaming van Nederland. Zonnepanelen op dak zijn een belangrijk onderdeel om je huis duurzamer te maken. Door te investeren in zonnepanelen, geniet je van veel voordelen. Welk dat zijn, heeft zonnepanelen Brabant voor je op een rij gezet.

besparen op energierekening gas- en elektriciteitsprijzen stijgen investeren in zonnepanelen

6 belangrijkste redenen om te investeren in zonnepanelen?

Wat zijn de zes belangrijke redenen om te investeren in zonnepanelen? We hebben deze voor je op een rij gezet.

#1 Zonnepanelen verminderen je ecologische voetafdruk

Zonnepanelen maken gebruik van schone, hernieuwbare energiebronnen, zoals zonlicht. Als je zonnepanelen installeert, vermindert dit je afhankelijkheid van fossiele energiebronnen, zoals kolen en aardolie, die schadelijk zijn voor het milieu. Alleen daarom is investeren in zonnepanelen een duurzame en slimme keuze.

#2 Zonnepanelen besparen op energiekosten

Als je zonnepanelen installeert, kun je een groot deel van je elektriciteitskosten besparen. Je hoeft namelijk minder elektriciteit van het energiebedrijf af te nemen, wat vervolgens leidt tot aanzienlijke besparingen op de energierekening. Alle opgewekte zonne-energie kan je namelijk gelijk gebruiken om de elektrische huishoudelijke apparatuur te gebruiken. Draai op de dag een was, laat de vaatwasser spoelen en gebruik een elektrische verwarming, zoals infrarood verwarming.

#3 Zonnepanelen zijn een slimme investering

De kosten van zonnepanelen zijn de afgelopen jaren sterk gedaald, wat betekent dat het vandaag de dag betaalbaarder is dan ooit om voor zonnepanelen installeren. Bovendien kun je in sommige gebieden subsidie krijgen voor het installeren van zonnepanelen, wat de kosten nog verder verlaagt. En vanaf 1 januari 2023 betaal je geen 0% btw bij zonnepanelen kopen. Kom meer te weten over afschaffing btw zonnepanelen 2023.

#4 PV-installatie verhoogt de waarde van je huis

Een PV-installatie op je dak verhoogt de waarde van je woning. Het energielabel wordt namelijk hoger, waardoor je huis in waarde toeneemt. Als je het huis verkoopt met zonnepanelen op dak, heeft dat een positieve invloed op de verkoopprijs. Maar ook als je bijvoorbeeld een tweede hypotheek wilt nemen op je woning, is je huis meer waard, waardoor het makkelijker kan zijn om de tweede hypotheek te krijgen.

#5 Zonnepanelen zijn gemakkelijk te onderhouden

Zonnepanelen zijn gemakkelijk te onderhouden en vereisen weinig tot geen onderhoud. Ze hebben geen bewegende delen, dus er is geen risico op breuk. Als je zonnepanelen installeert, hoef je je geen zorgen te maken over het constant onderhouden of repareren ervan. Investeren in zonnepanelen gaat dus gepaard zonder onderhoudszorgen. Slechts 1x per jaar wordt geadviseerd om de panelen schoon te maken. Kom meer te weten over hoe zonnepanelen schoonmaken.

#6 Onafhankelijkheid van het energie netwerk

Met zonnepanelen kun je energie opwekken voor je eigen huishouden, wat je onafhankelijk maakt van het energienetwerk. Als je een accusysteem hebt, kun je zelfs energie opslaan en gebruiken wanneer het nodig is, zelfs als het bewolkt is of ‘s avonds. Dit kan vooral handig zijn als je in een afgelegen gebied woont, je off-grid woont, of als jij je zorgen maakt over onderbrekingen in de energievoorziening.

energie besparen afbouw salderingsregeling

Is investeren in zonnepanelen verstandig?

Na het lezen van onze 6 belangrijkste redenen kunnen we stellen dat het slim, verstandig en duurzaam is om een zonnepanelensysteem te kopen. Nederland loopt in Europa voorop met zonnepanelen op dak. De overheid heeft dan ook diverse stimulerende maatregelen ingesteld voor de verduurzaming van het land. Van subsidies tot 0% btw op zonnepanelen. In 6 jaar heb je de investering al terugverdiend en dat levert je een rendement van rond de 20% per jaar op!

Kort samengevat zijn zonne panelen een slimme investering voor consumenten vanwege de besparingen op energiekosten, het verminderen van de ecologische voetafdruk, de betaalbaarheid, de waarde van het huis, het gemak van onderhoud en de mogelijkheid om onafhankelijk te zijn van het energienetwerk.

Overweeg je om zonne panelen te kopen? Neem dan contact op met de professionals van Zonnepanelen Brabant. Wij adviseren je hoeveel panelen je nodig hebt om je woning van groene energie te voorzien. We geven je advies waar op letten bij zonnepanelen set kopen. Wat de afmeting zonnepaneel moet zijn, welke omvormer en we kunnen (indien gewenst) ook de opbrengst zonnepanelen voor je berekenen.

Meer weten over zonnepanelen kopen en wat is een omvormer? Neem contact op met Zonnepanelen Brabant.